Zwierzu Napisano 17 Grudzień 2011 Autor Napisano 17 Grudzień 2011 WitamDziś takie coś wyskoczyło.Czy możliwe jest że to koniczynka,amulet do nieśmiertelnika?Słyszałem,że żołnierze często dodawali do blachy w/w rzecz.Nadmienię,że obok tego znaleziska trafione były też 2 nieśmiertelniki WH.PozdrawiamZwierz
Nadwojciech Napisano 17 Grudzień 2011 Napisano 17 Grudzień 2011 Bardzo możliwe,często żołnierze wpychali coś jeszcze oprócz blaszki do skórzanego pokrowca.Największa rzecz jaką osobiście widziałem upchniętą do takiego etui to wielgachny różaniec.
bjar_1 Napisano 17 Grudzień 2011 Napisano 17 Grudzień 2011 Trochę już takich zestawów w etui widziałem, ale takiej rzeczy nie...Jakie te blachy wyszły? Daj znac na @.
Pytanie
Zwierzu
Witam
Dziś takie coś wyskoczyło.Czy możliwe jest że to koniczynka,amulet do nieśmiertelnika?Słyszałem,że żołnierze często dodawali do blachy w/w rzecz.Nadmienię,że obok tego znaleziska trafione były też 2 nieśmiertelniki WH.
Pozdrawiam
Zwierz
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.