Skocz do zawartości
  • 0

Bagnet

su7791

Pytanie

Napisano

Witam :)
Może któryś z Kolegów wie co to za bagnet.Oznaczenia na na głowicy rękojeści to AS.FA".
Za wszelkie sugestie dziękuję i pozdrawiam :)

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam :)
Może któryś z Kolegów wie co to za bagnet.Oznaczenia na na głowicy rękojeści to AS.FA".
Za wszelkie sugestie dziękuję i pozdrawiam :)

Napisano

Co by nie kombinować z wątkami taki oto drugi bagnet do identyfikacji.Posiada napisy US oraz 1901-jakiś amerykaniec,tylko jaki?

Napisano
I ja się z lekka pospieszyłem, bo bagnety sygnowane jako AS.FA to nie tylko ingerencja w długość bagnetu ;-)Tym niemniej o Turcję chodzi, a do tego po reformach Atatürka. Stąd na bagnecie widnieją litery łacińskie a nie pismo arabskie.
Napisano
Ładnie. Jakby nie wyszło to wyszło na moje. Chociaż od razu mogłem zapodać że budzący tyle emocji szwajcar" był pierwowzorem dla tego amerykańskiego produktu. Na przyszłość, poprawię się by nie budzić tak żywych reakcji ;-)
Napisano
no prosze źle uważałem ,jeszcze pytanie do kolegi Piotra czy ten bagnet ma coś wspólnego z bagnetem szwajcarskim bo podobieństwo jest dość duże ,amerykańce to zupełnie nie mój temat
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie