slawek910 Napisano 11 Grudzień 2011 Autor Napisano 11 Grudzień 2011 Witam wszystkichPoszukuje wszelkich informacji o swoim dziadku Marianie Wejnerze. Wiem że walczył w 39r w jednostce wchodzącej w skład Wielkopolskiej Brygady Kawalerii najprawdopodobniej w 17 Pułku Ułanów. Wiem też że był w niemieckiej niewoli i pracował w kamieniołomie gdzieś na zachodzie Niemiec. Mam też jego numer jeniecki: 2319.Za wszelkie informacje serdecznie dziękuje
dudzin Napisano 11 Grudzień 2011 Napisano 11 Grudzień 2011 Spróbuj w Muzeum Jeńców Wojennych w Łambinowicach
slawek910 Napisano 13 Grudzień 2011 Autor Napisano 13 Grudzień 2011 A czy muzeum w Łambinowicach ma też informacje o żołnierzach przebywających w stalagach na terenie Niemiec ? Bo z tego co udało mi się ustalić mój dziadek przebywał w stalagu VIF w Bocholt.
kaz41 Napisano 13 Grudzień 2011 Napisano 13 Grudzień 2011 Pewnie że mają takie informacje.Też szukałem u nich informacji o swoim stryju ,dużo pomogli.pozdro..
Manierkarz Napisano 13 Grudzień 2011 Napisano 13 Grudzień 2011 Od nich dowiedziałem się bardzo wielu informacji o moich 2 pradziadkach. Oczekiwanie na odpowowiedź mailową wynosi około 2 tygodni, jest tez możliwość zakupienia skanów dokumentów z stalagów.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.