banderas Napisano 8 Grudzień 2011 Autor Napisano 8 Grudzień 2011 Witam.Na fotce cztery guziczki cynkowe,śr-18 mm ,ślady malowania w epoce,literki wklęsłe.Za wszystkie informacje będę wdzięczny.pzdr.
Rosforek Napisano 8 Grudzień 2011 Napisano 8 Grudzień 2011 J.E.L ? (nie jeste pewien czy tam jest E czy l)ale raczej J.E.L - czyli J. Ernst, LöbauK&CoKrück & Co., Lüdenscheid lub Küppner & Co., TönisheideH&DHörnr & Dittermann, Wuppertal-Bannen Homer & Dittermann, Wuppertal-Bannenpozdrawiam, niech kolega śmiało wrzuca guziki, może uda mi sie pomóc odszyfrowaćps. nacieraj guziczkioliwką. Lepiej będzie widać sygnaturki.
Rosforek Napisano 8 Grudzień 2011 Napisano 8 Grudzień 2011 guziczki oliwką*sygnturki na guziki nr I niestety nie rozgryzłem:<
banderas Napisano 10 Grudzień 2011 Autor Napisano 10 Grudzień 2011 Rosforek-100% J.E.L.Takie dwa do id.Wiem ,że ta sygnatura była a tyfus sypnie nazwiskiem producenta z pamięci, ale tu mam P.N. wklęsłe i P.N. wypukłe - ten sam producent?pzdr.
Rosforek Napisano 10 Grudzień 2011 Napisano 10 Grudzień 2011 P.N. – taka sygnatura pojawia się na guzikach Polnische Wehrmacht (na forum były takie). Niestety nie udało mi się określić producenta. pozdrawiam
banderas Napisano 18 Grudzień 2011 Autor Napisano 18 Grudzień 2011 Rosforek,ale w wyszukiwarce znalazłem tą sygnaturkę (PN) zidentyfikowaną jako Paul Nagel z Berlina,mam rozumieć , że ta id była zła?pzdr.Zaraz wstawię następne guziczki co byś się nie nudził :)
banderas Napisano 18 Grudzień 2011 Autor Napisano 18 Grudzień 2011 następne do id , 7,8,10 - cynk a 9 to stop cyny?ołów? nie wiem.Wykonanie 9-ki wskazuje na Rosję.pzdr.
Rosforek Napisano 22 Grudzień 2011 Napisano 22 Grudzień 2011 raczej dobra id - Paul Nagel z Berlinatak na szybko:guzik nr 7 - sygnatura G.R.S - G.R.S. - Gust. Raffienbeul G.m.b.H., Schwelmpozdrops. jeśli uda mi się podam pozostałych producentów.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.