szarro Napisano 4 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2011 WitamPenetrując ring II natknałem się na pewien obiekt (zdjęcia).Obiekt ten znajduje się przy ringu II,, na przedłuzeniu podstawy w kierunku Ringu I.Obiekt zasypany ziemią.Na jego wierzchy znajdują się pozostałosci ceglanej ściany oraz liczne otwory wentylacjyjne.Do wnętrza prowadzą schody. Pomieszczenie dośc wysokie ( ok 4 metry).Wewnątrz pod syfitem- znajdują sie dwie rury o średnicy ok 20 cm.Przed wejsciem znajduje się duża płyta w metalową klapą, oraz kilka studzienek.Drodzy forumowiecze, do czego mógł służyć ten obiet??Czy jest to obiekt pompowni wody??zasilajacy baraki koszarowe??Wykluczam kotłownie, bo jak się orientuje baraki usytuowane wzdłuż ringów ogrzewane były piecykami.Prosze o info dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarro Napisano 6 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2011 Przy poprzednim komentarzu ni eweszły mi fotki.Fotka przedstawia ceglane pozostałosci - usytuowne w dachu" tajemniczej piwnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarro Napisano 6 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2011 Tajemniczy obiekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 7 Grudzień 2011 Share Napisano 7 Grudzień 2011 wygląda trochę jak schron bierny dla pak bez izby z bokuhttp://kaczorek.easyisp.pl/pisz/fort/typak.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucek Napisano 21 Grudzień 2011 Share Napisano 21 Grudzień 2011 U mnie na stronie już dano napisałem że to była przepompownia. I trochę trudno go zakwalifikować do Ringu II. To raczej samodzielny" budynek. Oczywiście jeśli to nie późniejszy budynek bo nawet co do tego nie mam jeszcze pewności 100%.Schron bierny to był dla pewnego gościa który tam kilka zim zabawił :)Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.