Miguelito Posted November 27, 2011 Author Share Posted November 27, 2011 Mam taki bagnet; z tego co wiem, należał do mojego dziadka. W Internecie znalazłem różne wzory podobnych polskich bagnetów, ale żaden nie był identyczny.Długość 36.5 cm, w tym ostrza 23.5cm. Nie ma żadnych oznaczeń.Może ktoś się orientuje, co to za bagnet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miguelito Posted November 27, 2011 Author Share Posted November 27, 2011 Mam taki bagnet; z tego co wiem, należał do mojego dziadka. W Internecie znalazłem różne wzory podobnych polskich bagnetów, ale żaden nie był identyczny.Długość 36.5 cm, w tym ostrza 23.5cm. Nie ma żadnych oznaczeń.Może ktoś się orientuje, co to za bagnet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zukuri Posted November 27, 2011 Share Posted November 27, 2011 Nie jest to polski bagnecik. Ciężko będzie dokładnie go zidentyfikować, bo odłamany jest pierścień na lufę, ale to jeden z modeli do austro-węgierskiego Mannlichera.Pozdrawiam, Piotr Link to comment Share on other sites More sharing options...
zukuri Posted November 27, 2011 Share Posted November 27, 2011 Porównaj z tym, bo ten chyba najbardziej prawdopodobny:http://bajo.cz.sweb.cz/sklad_1/csr_1890.pdfPozdrawiam, Piotr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Miguelito
Mam taki bagnet; z tego co wiem, należał do mojego dziadka. W Internecie znalazłem różne wzory podobnych polskich bagnetów, ale żaden nie był identyczny.
Długość 36.5 cm, w tym ostrza 23.5cm.
Nie ma żadnych oznaczeń.
Może ktoś się orientuje, co to za bagnet?
3 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.