Miguelito Napisano 27 Listopad 2011 Autor Napisano 27 Listopad 2011 Mam taki bagnet; z tego co wiem, należał do mojego dziadka. W Internecie znalazłem różne wzory podobnych polskich bagnetów, ale żaden nie był identyczny.Długość 36.5 cm, w tym ostrza 23.5cm. Nie ma żadnych oznaczeń.Może ktoś się orientuje, co to za bagnet?
Miguelito Napisano 27 Listopad 2011 Autor Napisano 27 Listopad 2011 Mam taki bagnet; z tego co wiem, należał do mojego dziadka. W Internecie znalazłem różne wzory podobnych polskich bagnetów, ale żaden nie był identyczny.Długość 36.5 cm, w tym ostrza 23.5cm. Nie ma żadnych oznaczeń.Może ktoś się orientuje, co to za bagnet?
zukuri Napisano 27 Listopad 2011 Napisano 27 Listopad 2011 Nie jest to polski bagnecik. Ciężko będzie dokładnie go zidentyfikować, bo odłamany jest pierścień na lufę, ale to jeden z modeli do austro-węgierskiego Mannlichera.Pozdrawiam, Piotr
zukuri Napisano 27 Listopad 2011 Napisano 27 Listopad 2011 Porównaj z tym, bo ten chyba najbardziej prawdopodobny:http://bajo.cz.sweb.cz/sklad_1/csr_1890.pdfPozdrawiam, Piotr
Pytanie
Miguelito
Mam taki bagnet; z tego co wiem, należał do mojego dziadka. W Internecie znalazłem różne wzory podobnych polskich bagnetów, ale żaden nie był identyczny.
Długość 36.5 cm, w tym ostrza 23.5cm.
Nie ma żadnych oznaczeń.
Może ktoś się orientuje, co to za bagnet?
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.