Kuba115 Posted November 19, 2011 Author Share Posted November 19, 2011 Dziś znalazłem takie coś. Wymiarów dokładnych nie mam, bo w lesie zostało. Do porównania saperka. Bardzo ciężkie, waga mniej więcej 4kg. Co to może być? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba115 Posted November 19, 2011 Author Share Posted November 19, 2011 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
cryssmar Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Element torów kolejki wąskotorowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cryssmar Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Podobne z gwoździami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba115 Posted November 19, 2011 Author Share Posted November 19, 2011 Właśnie tam gdzie to znalazłem przechodziła kiedyś linia kolejki wąskotorowej. Dzięki za szybką pomoc :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cryssmar Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 aaa nie spojżałem na wagę;d Twoje moga być od normalnych torów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba115 Posted November 19, 2011 Author Share Posted November 19, 2011 Od wąskotorowej. Waga może być zawyżona, bo strasznie się namęczyłem żeby wykopać :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikaczu1943 Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Stary typ płytki torowej (pod szynę kolejową) mocowanej na gwoździe z jednostronnie spłaszczonym łbem. Łeb gwoździa trzymał szynę kolejową na płytce, i przytwierdzał do podładu kolejowego drewnianego. Podaje stary typ szyn kolejowych używanych na tych płytkach: TYP 8, TYP 9, TYP 42 i czasami nowy typ szyny 49. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel123 Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 Ja znalazłem tego pełno jeszcze gwoździe śruby w miejscach gdzie przechodziła kolejka wąskotorowa.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Kuba115
Dziś znalazłem takie coś. Wymiarów dokładnych nie mam, bo w lesie zostało. Do porównania saperka. Bardzo ciężkie, waga mniej więcej 4kg. Co to może być?
8 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.