Skocz do zawartości
  • 0

bagnet,sztylet ?

bravo341

Pytanie

Napisano

Witam,

Proszę o identyfikację przedmiotu, którego zdjęcie zamieszczam poniżej. Bagnet znaleziony na poddaszu starego domu, zatknięty w drewnianej belce. Długość całości około 35 cm, minimalne wżery korozji, Brak zauważalnych oznaczeń.
Dziękuję za wszelkie sugestie.

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Proszę o identyfikację przedmiotu, którego zdjęcie zamieszczam poniżej. Bagnet znaleziony na poddaszu starego domu, zatknięty w drewnianej belce. Długość całości około 35 cm, minimalne wżery korozji, Brak zauważalnych oznaczeń.
Dziękuję za wszelkie sugestie.

Napisano

Bardzo dziękuję za wszelkie sugestie na temat tego znaleziska. Wstawiam dokładniejsze foty, może one pozwolą ustalić coś więcej :-)

Napisano
prześledź historie domowników czy czasem któryś nie uczył się na kierunku tokarz-ślusarz lub coś podobnego
takie noże sztylety i inne produkty to norma w śród uczniów
sam miałem taką ładną kosę (kolega zrobił )
Napisano
jak dla mnie to wytwór z naszych czasów ale moge się mylić...mylący jest też brak korozji tyle lat na dachu powinien być nieźle zaśnieżony a tutaj blysk...takie jest moje zdanie pozdrawiam
Napisano
Bagnet był wciśnięty w szczelinę między belkami, zawinięty w szmatki. Brak widocznej korozji to po części efekt działania znajomego-znalazcy, który całość namiętnie polerował drobnym papierem ściernym :)
Też myślę, że być może to wytwór współczesny, jednak zastanawia mnie miejsce oraz sposób ukrycia.
Na zdjęciu może nie widać tego dobrze, ale ostrze nie jest symetryczne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie