Skocz do zawartości

1 kopiejka 1860

WWO292

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Posiadam kopiejke z 1860 roku w stanie -1/+2 na fortresie jest takowa tylko ze ze znakiem mennicy warszawskeij jednak u mnie nie ma zadnego znaku czy oznacza to , że jest to błąd menniczy jeszcze nie skatalogowany czy fals z epoki niestety nie moge teraz pokazac fotki ale 100 % nie ma znaku menniczego
Napisano

Witam, w sumie najprostsze tłumaczenie to zatarcie lub niedobicie. Ale sam mam podobną, 1855, wytarta ale nie skorodowana, i nijak nie mogę dopatrzeć się znaku mennicy. W Bitkinie nie znalazłem kopiejki bez znaku, więc zagadka. Pozdrawiam

Napisano

W sumie oczywiście racja. Choć moneta w rzeczywistości w pełni czytelna i nieskorodowana. Awers dokładnie w tym samym miejscu też czytelny. Pewnie tak dziwnie się wytarło. Czekam na zdjęcia kolegi WW0292. Pozdrawiam

Napisano

Proponuję wykadrować zdjęcie przed zmniejszeniem, w sumie niewiele widać. Może to kwestia zdjęcia, ale moneta wygląda na mocno czyszczoną, więc najbardziej prawdopodobne, że znak mocno wytarty. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie