Kopacz1 Napisano 14 Listopad 2011 Autor Napisano 14 Listopad 2011 Smok ziejący ogniem - mosiądz 60x30mmProszę o pomoc w identyfikacji,podobny motyw widziałem na logu włoskich oddziałów pancernych ale to tylko podobieństwo.
Kopacz1 Napisano 14 Listopad 2011 Autor Napisano 14 Listopad 2011 rewerswidać ślady lutowania zaczepów
Sōji Okita Napisano 15 Listopad 2011 Napisano 15 Listopad 2011 Aby wykluczyć wątek włoski, tak wyglądał wzór który tam wykorzystywano. Smok jest.....;-)Twoja odznaka bardziej przypomina strażacką, jednak jest to tylko czcze przypuszczenie.
Kopacz1 Napisano 15 Listopad 2011 Autor Napisano 15 Listopad 2011 dzięki za próby rozwikłania zagadkijak w tym kierunku przez wykluczenie to i taki motyw z netu
stock84 Napisano 15 Listopad 2011 Napisano 15 Listopad 2011 To i wykluczmy od razu polski emblemat.Smok
stock84 Napisano 15 Listopad 2011 Napisano 15 Listopad 2011 1-Pierwszy Pułk Czołgów Gen.Hallera2-Pierwszy Batalion Pancerny3-Nie wiem ale emblemat na dole odznaki wskazuje Francję.Dodać należy jeszcze 10 Batalion Pancerny,Odznakę Pamiątkową Oficera Czołgów na łańcuszku(zastąpiona przez Znak Pancerny w 1932), odznake Pociągu Pancernego nr16 Mściciel" a także odznaki PSZ na zachodzie - odznake 16 Samodzielnej Brygady Pancernej, odznakę Centrum Wyszkolenia Pancernego i Technicznego i odznakę 1.Pułku Artylerii PPanc.Chyba tyle jeżeli chodzi o smoka i jego romans z polską falerystyką przed i czasu wojny.Pzdr
Kopacz1 Napisano 15 Listopad 2011 Autor Napisano 15 Listopad 2011 i oto zrobił się nam turniej wiedzy o smokach,został nam smok wawelski i Telesfor.Widocznie jest to coś cywilnego lub paramilitarnego z epoki.Dzięki wsztstkim za próby identyfikacji z nadzieją że jeszcze się smocza zagadka wyjaśni.Pozdrawiam
Pytanie
Kopacz1
Smok ziejący ogniem - mosiądz 60x30mm
Proszę o pomoc w identyfikacji,podobny motyw widziałem na logu włoskich oddziałów pancernych ale to tylko podobieństwo.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.