kloki Napisano 4 Listopad 2011 Autor Napisano 4 Listopad 2011 Witam.Mam możliwość kupna takiej oto szabli. Proszę o opinie odnośnie oryginalności. Znajomy twierdzi, że była w posiadaniu jego ojca od dobrych wielu lat. Co do samej szabli nie jestem przekonany do końca. Oryginał? Kombinowany oryginał? Kopia?
Bartek_83 Napisano 5 Listopad 2011 Napisano 5 Listopad 2011 Tak jak napisał ksklodo temblak wygląda na temblak od szabli wz.76 więc wartość duuużo mniejsza niż 2 tys.
kloki Napisano 4 Listopad 2011 Autor Napisano 4 Listopad 2011 Witam.Mam możliwość kupna takiej oto szabli. Proszę o opinie odnośnie oryginalności. Znajomy twierdzi, że była w posiadaniu jego ojca od dobrych wielu lat. Co do samej szabli nie jestem przekonany do końca. Oryginał? Kombinowany oryginał? Kopia?
kloki Napisano 4 Listopad 2011 Autor Napisano 4 Listopad 2011 No i temblak. Dla mnie jest przekonujący
kloki Napisano 4 Listopad 2011 Autor Napisano 4 Listopad 2011 Proszę o Wasze opinie i jeżeli jest to możliwe, to podpowiedzcie mi koledzy ile taki zestaw jest wart, tzn. jaką cenę koledze zaproponować, żeby nie przepłacić.Pozdrawiam
kijow Napisano 4 Listopad 2011 Napisano 4 Listopad 2011 ok już widzę temblak jest ok wartość około 2 tys zł a szabla to lipa warta max 1000 zł
kloki Napisano 4 Listopad 2011 Autor Napisano 4 Listopad 2011 Szabla nie ma bić producenta. Dzięki za opinię. Ktoś jeszcze ma coś do dodania?
kijow Napisano 4 Listopad 2011 Napisano 4 Listopad 2011 a dokładnie temblak wz 25 oficerski szukaj bić na szabli,
kloki Napisano 4 Listopad 2011 Autor Napisano 4 Listopad 2011 Właśnie nic a nic na niej nie ma. Łysa, tylko to trawienie, które nie jest wymiernikiem oryginalności jasna sprawa
kijow Napisano 4 Listopad 2011 Napisano 4 Listopad 2011 szabla kolego to cepelia na 100 a uwierz trochę w tym temacie siedzę:)
kloki Napisano 5 Listopad 2011 Autor Napisano 5 Listopad 2011 Czyli temblak to kopia powojenna? Rzeczywiście trochę różni się wykonaniem od tego przedwojennego. Skoro tak, to wiem przynajmniej, że 2000 nie muszę szykować :)
Pytanie
kloki
Witam.
Mam możliwość kupna takiej oto szabli. Proszę o opinie odnośnie oryginalności. Znajomy twierdzi, że była w posiadaniu jego ojca od dobrych wielu lat. Co do samej szabli nie jestem przekonany do końca. Oryginał? Kombinowany oryginał? Kopia?
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.