Skocz do zawartości
  • 0

Szabla wz 21/22 z temblakiem. Oryginał?

kloki

Pytanie

Napisano

Witam.
Mam możliwość kupna takiej oto szabli. Proszę o opinie odnośnie oryginalności. Znajomy twierdzi, że była w posiadaniu jego ojca od dobrych wielu lat. Co do samej szabli nie jestem przekonany do końca. Oryginał? Kombinowany oryginał? Kopia?

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.
Mam możliwość kupna takiej oto szabli. Proszę o opinie odnośnie oryginalności. Znajomy twierdzi, że była w posiadaniu jego ojca od dobrych wielu lat. Co do samej szabli nie jestem przekonany do końca. Oryginał? Kombinowany oryginał? Kopia?

Napisano
Proszę o Wasze opinie i jeżeli jest to możliwe, to podpowiedzcie mi koledzy ile taki zestaw jest wart, tzn. jaką cenę koledze zaproponować, żeby nie przepłacić.
Pozdrawiam
Napisano
Właśnie nic a nic na niej nie ma. Łysa, tylko to trawienie, które nie jest wymiernikiem oryginalności jasna sprawa
Napisano
Czyli temblak to kopia powojenna? Rzeczywiście trochę różni się wykonaniem od tego przedwojennego. Skoro tak, to wiem przynajmniej, że 2000 nie muszę szykować :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie