dawidlubsko Napisano 2 Listopad 2011 Autor Napisano 2 Listopad 2011 Witam ! Bardzo proszę o pomoc Szanownych kolegow posiadających możliwości dotarcia do archiwalnych numwrów Wojskowego Przeglądu Historycznego . Potrzebne mi są artykuły :1. Ryszard Nazarewicz - Działalność polskich grup spadochronowo-wywiadowczych na terenie Ziem Zachodnich oraz Niemiec w końcowym okresie II wojny św. - WPH rok 1970 nr 4 2.Radziwończyk Kazimierz a) Niemieckie siły zbrojne w okupowanej Polsce - WPH rok 1962 nr 3 b) Zagrożenie bezpieczeństwa w GG i udział Wehrmachtu w walce z ruchem partyzanckim - WPH rok 1964 nr 4 oraz materiały z książek :1.Nazarewicz Ryszard - Polscy spadochroniarze wywiadowcy na zapleczu frontu wschodniego . Warszawa 1974 r 2.Szymankiewicz Zenon- Spadochrony nad Wielkopolską - Poznań 1979 r 3 Wielkopolska w cieniu swastyki .Oraz prahistoria Kazimierz Cieliszak - Wisła" nad Nysą i odrą - Za wolność i lud , nr 8 z 16.IV.1969 r Będę bardzo wdzięczny za każdą okazaną pomoc . Materiał te pozwolą wykluczyć lub potwierdzić pewne hipotezy dotyczące pewnego dużego obiektu przemysłowego - fabryki amunicji Z gory dziekuje Dawid Dawidoff "
samulb Napisano 2 Listopad 2011 Napisano 2 Listopad 2011 WPH szukaj w dużych bibliotekach, kiedyś korzystałem z tego. To są grube księgi. Dokładnie nie pamiętam ale chyba jeden rocznik zawiera kilka numerów jako odrębne działy.
dawidlubsko Napisano 2 Listopad 2011 Autor Napisano 2 Listopad 2011 Witam ! W moim przypadku przebiegłem się po bibliotekach w promieniu 30 km od mojego miasteczka i nic... Pozoztaje Wrocław , Poznań .... A to już cała wyprawa :) D.
arturborat Napisano 2 Listopad 2011 Napisano 2 Listopad 2011 Roczniki WPH, których szukasz, są na Allegro:http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=wojskowy+przegl%C4%85d+historycznyw niebyt wygórowanych cenach.Od razu zastrzegam, że to nie moje aukcje i to nie żadna autoreklama, ale tak jakoś chciałem koledze pomóc, bo akurat WPH lubię. Zamiast biegać po bliblitekach w pramieniu 30 km, co przecież też kosztuje, mógł co prawda kolega sam wpaść na pomysł wpisania kilku słów do wyszukiwarki, ale co tam...Artur
dawidlubsko Napisano 2 Listopad 2011 Autor Napisano 2 Listopad 2011 dziekuje za pomoc ale Arturze bibliografia do tematu , który opracowuje składa się z 348 pozycji ( stan na dziś )tj książek i czasopism a od jutra mam do przetrawienia 2 pozycje książkowe , z których pojawi się od 5-do 15 innych publikacji . jak wiec sam widzisz jest tego sporo i wierz mi bardzo chciałbym to wszystko mieć w domu , najchętniej wpisując w allegro to i owo , jest tylko małe ale..... domyślasz się jakie ?
arturborat Napisano 3 Listopad 2011 Napisano 3 Listopad 2011 Kasa to oczywiście zawsze problem. Ale WPH zawsze można odsprzedać i powinno wyjść i tak taniej niż wyjazd do Wrocławia czy Poznania.Tutaj masz wątek na dws:http://www.dws.org.pl/viewtopic.php?t=15181Z wpisu wynika, że user Stary posiada nr 1970/4, którego poszukujesz. Szukanego przez Ciebie artykułu nie podaje w swoim spisie, ale chyba dlatego, że jego akurat interesuje tylko II RP i kampania wrześniowa. Artur
kopijnik2 Napisano 3 Listopad 2011 Napisano 3 Listopad 2011 się" idzie do macierzystej biblioteki...i się" korzysta z egzemplarzy obowiązkowych BNprzy pomocy usługihttp://www.bn.org.pl/programy-i-uslugi/wypozyczenia-miedzybiblioteczne---------------------------bo to na takie okazje wymyślono
brodaamor Napisano 3 Listopad 2011 Napisano 3 Listopad 2011 Mam wszystkie numery WPH. W weekend zrobię fotki i Ci wyślę. podaj maila.
dawidlubsko Napisano 5 Listopad 2011 Autor Napisano 5 Listopad 2011 witam ! moja skrzynka d.stachowski@o2.pl bardzo dziekuje za pomoc . Brodaamor czekam na dobre wiadomości :) Kopijnik się " dziekuje za info , Panie w bibliotece nie zdradziły tego sekretu . czyba to tajemnica slużbowa :) A koledzy mogą coś powiedzieć na temat Za wolność i lud ? pozdrawiam znad książki .dawidoff
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.