Lonewolf Napisano 31 Październik 2011 Autor Napisano 31 Październik 2011 Mam takowe cos które wcześniej w młodzieńczych latach potraktowałem całym arsenałem odrdzewiaczy garażowych. Po tej akcji cała stal pokryła sie czarna powłoka. Podejrzewam ze to po użyciu bolla czy innego wd40 które wchodzą w reakcje z rdza. Czy elektroliza cos tu zadziała? Z tego co pamiętam wcześniej czes bagnetu była koloru" polerowanej stali i wyglądała jak nowa teraz wyczystko czarne.
Cyrograf15 Napisano 1 Listopad 2011 Napisano 1 Listopad 2011 Czarne bo zardzewiałe, elektroliza i szczotka na wiertarce, lub ręcznie włókniną.Wojtek
por.pil.020 Napisano 1 Listopad 2011 Napisano 1 Listopad 2011 Żadnej elektrolizy!!! Bo Ci się te drewniane okładki rozsypią. Szczotka na wiertarce może być.
Lonewolf Napisano 1 Listopad 2011 Autor Napisano 1 Listopad 2011 Właśnie miałem zapytać czy się czasem te okładziny drewniane nie rozsypia :) Częściowa elektroliza(tylko ostrze) wchodzi w grę?
Lonewolf Napisano 2 Listopad 2011 Autor Napisano 2 Listopad 2011 Dla czego sie nie uda ? Jeśli zanurzy w tylko ostrze okładzina nie ma kontaktu z roztworem, dodatkowo można było by zabezpieczyć te okładziny przed oparami? Co do szczotki na wiertarce, to ta szczotka taka zwykła, druciana, metalowa czy coś bardziej miękkiego"?
por.pil.020 Napisano 2 Listopad 2011 Napisano 2 Listopad 2011 Najlepiej jakbyś zamieścił i w tym wątku zdjecia bagnetu w całości. Okładki są ładne i w dosyć dobrej kondycji, ja bym nie ryzykował elektro.
Lonewolf Napisano 2 Listopad 2011 Autor Napisano 2 Listopad 2011 Tak zblizenie na okładziny. Che odczytac co tam jest wybite w w takim stanie jak jest nic nie widac za bardzo.
Lonewolf Napisano 4 Listopad 2011 Autor Napisano 4 Listopad 2011 Przeczyściłem stal szczotka na wiertarce, Niestety miejsca bic numerów po stronie najbardziej skorodowanej i sie zatarły.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.