ireneusz Napisano 31 Październik 2011 Autor Napisano 31 Październik 2011 Z przyjemnością powiadamiam, że kilka dni temu wydobyta została górna stalowa część fundamentu, prawdopodobnie nogi 2 masztu 1, którą odnalazłem w listopadzie 2009 r. Stało się to dzięki zaangażowaniu Wójta Gminy Babice, który przychylił się do mojej prośby aby ją wydobyć z gruntu i zabezpieczyć przed złomiarzami". Znajduje się w bezpiecznym miejscu, gdzie złomiarze" jej nie wykorzystają. Jest to jedyna pamiątka po Antenie Nadajnika w Babicach tej miary, wydobyta z gruntu. Dla ścisłości muszę dodać, że nie jest to fundament nogi, a tylko jego część, ale ważąca kikaset kilogramów. Oczywiście moja prośba stała się realna, gdy w wyniku dociekań teoretycznych stwierdziłem, że nie mogło to znalezisko być całym fundamentem nogi masztu pierwszego. Szczegóły opublikuję. Ireneusz Dobiech.
Czlowieksniegu Napisano 31 Październik 2011 Napisano 31 Październik 2011 Proszę, abyś wszystkie wpisy o Babicach wcisnął w jeden wątek. A ja i tak na Aktualności czy NO poślę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.