samach1971 Napisano 21 Październik 2011 Autor Share Napisano 21 Październik 2011 Postanowiłem napisać ten temat gdyż jakiś czas temu chodząc po Wałeckim nabrzeżu Jez.Raduń, znalazłem podczas przebudowy fragmenty żydowskich macew i niemieckich grobów nikt się tym specjalnie nie zainteresował, udało mi się niejako prowokacją zainteresować lokalną gazetę:http://www.pojezierze.mserwer.pl/content.php?sid=0c38a5d47d8939c7cab2c068465b513c&tr=cl&cms_id=4806&m_id=&m=&kat=&dzial=http://www.pojezierze.com.pl/content.php?sid=0c38a5d47d8939c7cab2c068465b513c&cms_id=4976&kat=1ile udało mi się uratować tyle się udało, fragmenty pięknych kafli trafiły do Wałeckiego muzeum, ponadto z samej ziemi wyciągłem mnóstwo szkła, butelki sprzed wojny, piwne, apteczne, destrukt kolby MG34 i mnóstwo innych, może jest ktoś z Wałcza zainteresowany pogrzebaniem dalej. kontakt ze mną: bastek@zwa.pl, zasada jest tylko jedna, wszystko trafi do wałeckiego muzeum, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samach1971 Napisano 21 Październik 2011 Autor Share Napisano 21 Październik 2011 dzisiejsze trafienie odznaka DRK 1936 07/06/1936, dzień zbiórki czerwonego krzyża, porcelanka, nakład 9.55 mln. egzemplarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yankess(Deutch Krone) Napisano 21 Grudzień 2011 Share Napisano 21 Grudzień 2011 mógłbym czasem pogrzebac, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drag47 Napisano 21 Grudzień 2011 Share Napisano 21 Grudzień 2011 A mnie zainteresowało ostatnie zdanie z artykułu: Przy okazji przypominamy wszelkiej maści zbieraczom: zgodnie z prawem, znalezionych na placu budowy przedmiotów nie wolno zabierać do domu, należą one bowiem do inwestora - w tym przypadku do Gminy Miejskiej Wałcz"Czy faktycznie przedmioty należą do inwestora? Do tej pory byłem przekonany ,że wszystko co w ziemi należy do skarbu państwa. Coś się zmieniło czy to niewiedza tego dziennikarza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 21 Grudzień 2011 Share Napisano 21 Grudzień 2011 Galopująca neiwiedza. To nagminne u dziennikarzy. Coś wiedzą ale nigdy dokładanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.