Skocz do zawartości
  • 0

Niemiecki samolot.

DES

Pytanie

Napisano
Witam! Zima za pasem, czas usiąść do książek i zająć się identyfikacją. Mam pytanie do specjalistów z ranży lotniczej".

Na jaki samolot wskazuje Wam uzbrojenie:

-20mm
-13mm
-Panzerblitz (głowica Panzershreck z dodatkowymi osłonami aerodynamicznymi, silnik nie od R4M tylko o średnicy bliskiej głowicy.
Zdjęć nie mam, bo zabawki poszły do bajora z którego wyszły.

Wyszedł też odłamek szyby pancernej grubości równo 20mm.

Miejsce: Okolice Kołobrzegu.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam! Zima za pasem, czas usiąść do książek i zająć się identyfikacją. Mam pytanie do specjalistów z ranży lotniczej".

Na jaki samolot wskazuje Wam uzbrojenie:

-20mm
-13mm
-Panzerblitz (głowica Panzershreck z dodatkowymi osłonami aerodynamicznymi, silnik nie od R4M tylko o średnicy bliskiej głowicy.
Zdjęć nie mam, bo zabawki poszły do bajora z którego wyszły.

Wyszedł też odłamek szyby pancernej grubości równo 20mm.

Miejsce: Okolice Kołobrzegu.
Napisano
Teraz pytanie:

Czy taki Fw-190 F8 mógł być jednocześnie wersją Pb (pod panzerblitz) oraz mieć podwieszone SD4HL oraz SD-1 w zasobnikach kasetowych? Czy może to miejsce to tak naprawdę zderzenie dwóch zabawek?

Komplet wygląda w tej chwili tak:

-20mm
-13mm
-Panzerblitz
-SD4HL
-SD1

Czy istnieje wiarygodna publikacja na temat rakietowych pocisków lotniczych Panzerblitz? Przeszukałem BARDZO dokładnie internet i znalazłem wiele sprzecznych informacji.
Co ciekawe wersji, jaka była przy 190 nie ma nigdzie- ani w opisach, ani na zdjęciach. Nie zgadzają się typy silników, fakt dodania osłon aero itp... Gdzie szukać?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie