marek5 Napisano 13 Październik 2011 Autor Share Napisano 13 Październik 2011 Mam drukarke a4 .Jak wydrukowac fragmenty mapy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza.man Napisano 13 Październik 2011 Share Napisano 13 Październik 2011 w lewym górnym rogu wcisnąć ikonkę ''drukuj''***skriny zrób! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 13 Październik 2011 Share Napisano 13 Październik 2011 Albo...W Paincie wybierz opcję zaznacz", wybierz sobie co Ci tam pasuje kliknij PPM, wytnij, po czym otwierasz nowego Painta, PPM - wklej, zapisz jako nazwa..... i (tu ważne) format - JPG, JPEG itp. itd. (zapisywać nie trzeba, ja to robię bo może się przyda) Otwierasz zapisany plik klikasz drukuj i masz ja na talerzu.Może i pokręcone, ale lepszego nic nie wymyśliłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino39 Napisano 13 Październik 2011 Share Napisano 13 Październik 2011 Jeśli chcesz wydrukowac mape(ew. fragment wycięty tak jak koledzy radzili) na obszarze większym niż A4 musisz:-Ściągnąć program: http://arje.net/rasterbator-Działać:DJa swoje mapy i plakaty drukowałem(tzn. dzieliłem do druku) poprzez painta.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 13 Październik 2011 Share Napisano 13 Październik 2011 Oziexplorer pozwala na drukowanie map w skali takiej jakiej są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek5 Napisano 13 Październik 2011 Autor Share Napisano 13 Październik 2011 Wielkie dzieki zaraz bede cwiczyl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 15 Październik 2011 Share Napisano 15 Październik 2011 bodaj jak masz xp to jest taka opcja ze dzieli ci twoj obraz , mape na naprzyklad 9 fragmentow i dopiero kolejno drukuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 15 Październik 2011 Share Napisano 15 Październik 2011 albo zwyczajnie paintem zaznacz fragment tak jak zbyniek mowil. zaznaczasz framnet mapy w paincie (choc proponowal bym irfana view, paint moze miec problem z mapami w wiekszej rozdzielczosci i rozmiarze) w polu edycja kopiuj. potem pole plik: Nowy i edyscja wklej. i pyk juz jest:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.