matrix14xxx Napisano 12 Październik 2011 Autor Napisano 12 Październik 2011 WitamMyślę że to przeróbka bagnetu.Jakiego?Nakładki z rogu nitowane mosiężnymi bolcami.
Brykupl Napisano 13 Październik 2011 Napisano 13 Październik 2011 Podobnie jak poprzednicy wydaje mi się że jest to przerobiony polski bagnet wz.28 .
Sōji Okita Napisano 14 Październik 2011 Napisano 14 Październik 2011 Nie upieram się przy modelu angielskim, jednak czy przycięcie głowicy pod kątem prostym, aby założyć okładziny jest wytłumaczalne ??? Łatwiej było tak przyciąć rogowe okładziny aby pasowały do rękojeści, a nie odwrotnie. Jednak co by nie mówić ktoś się napracował aby ten bagnet przerobić do własnych potrzeb.
zukuri Napisano 13 Październik 2011 Napisano 13 Październik 2011 Też mi się wydaje, że to polski bagnecik po tuningu".Pozdrawiam, Piotr.
Sōji Okita Napisano 12 Październik 2011 Napisano 12 Październik 2011 Patrząc na głowicę trochę przypomina brytyjski bagnet model 1888, oczywiście po tzw. przeróbce.
Argonauta Napisano 12 Październik 2011 Napisano 12 Październik 2011 Wyglada ze materialem wyjsciowym na ta przerobke byl polski wz 29, sugeruje to wyglad i grubośc jelca oraz wyglad klingi.
Pytanie
matrix14xxx
Witam
Myślę że to przeróbka bagnetu.Jakiego?
Nakładki z rogu nitowane mosiężnymi bolcami.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.