Skocz do zawartości

subaru justy - zna to ktos?

sza.man

Rekomendowane odpowiedzi

napęd stały 4x4. Zresztą świetnie dopracowany w większych braciach (forester, impreza). Nie jest to to samo, ale doświadczenie robi swoje. Autko klepane na Węgrzech w tej samej fabryce co Suzuki swift, 90 % części wspólnych. Tak jak swift, auto nie do zajechania, do tego zawieszenie dobrze toleruje polskie drogi i wytrzymuje długie przebiegi. Gdyby nie to, że lubię pojeździć czasem w terenie, miałbym dziś Subaru. Ale nie poszłoby tam, gdzie chodzi moja Vitara. Nota bene, pełnoletnia.

Witam !

Ja sądzę, że jest to auto z przeznaczeniem raczej na ośnieżone drogi w rejonach gdzie śnieg dłużej zalega. Szosy górskie, czasem strome podjazdy.
Na pewno nie jest to auto terenowe, chociaż w wyjątkowych przypadkach lepiej sobie poradzi niż FWD.

pzdr.

zależy jaką masz nogę. W subaru poza tym są małe silniki. Co nie znaczy że słabe. Moja vitara delikatnie traktowana potrafi się zadowolić 7l. Uwzględnij że mam aerodynamikę kiosku ruchu i dość sporą masę. Oczywiście że justy nie jest autem terenowym ani nawet SUV-em. Natomiast świetnie się prowadzi w każdych warunkach. Brak w nim pod- czy nadsterowności a jazda zimą to poezja.

no tak, ale vitka zadowala się 7 litrami na 2WD, jak zrobisz 4WD to niżej dychy nie zejdziesz.Ja to dobrze znam z samuraja i dlatego jak ognia się boję stałego napędu na 4 koła.
A niedawno się dowiedziałem, że subaru libero ma taki fajny przełącznik 2WD/4WD na gałce od biegów i miałem nadzieję że inne też to mają.
A może zna ktos auto małe, bardzo tanie w utrzymaniu z dołączanym napędem na 4 koła???

Może Audi A3 quattro z haldex - elektronicznie dołączany napęd na tył. Małe jest, tanie w utrzymaniu - powiedzmy. Dużego wyboru w tym segmencie nie ma, niestety. Wspomniana wyżej Panda lub trochę większe daihatsu terios (mały silnik) ale to już bym wolał coś z Suzuki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie