Skocz do zawartości
  • 0

Zdjęcie żolnierzy LWP

zbyniek

Pytanie

Napisano

Witam. Od kilku lat próbuje ustalić gdzie dziadek służył w czasie wojny, lecz jak to nie raz bywa żadna instytucja nie ma, albo nie chce jej się mieć żadnych informacji. Szperając w strych dokumentach natknąłem się na zdjęcie gdzie jest mój dziadek. Na zdjęciu nie ma żadnego podpisu ani nic.

Czy jest możliwość zidentyfikowania jednostki po samym zdjęciu?
Pomogłoby to w ustaleniu wcześniejszych losów, bo jak na razie nie mam punktu zaczepienia. pozdr

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzięki za odpowiedź.

W trakcie rozpoczęcie wojny dziadek miał 26 lat, czyli w roku 1948 miał 35. SP Przeznaczona była dla młodzieży w wieku 16 – 21 lat"

Niestety się nie zgadza.
Napisano
Nie wiem co się nie zgadza.Przecież komendanci, dowódcy, instruktorzy, wykładowcy, specjaliści i wielu innych funkcyjnych miało więcej lat niż młodzież odbywająca służbę.
Pozdrawiam.
Napisano

Witam. Od kilku lat próbuje ustalić gdzie dziadek służył w czasie wojny, lecz jak to nie raz bywa żadna instytucja nie ma, albo nie chce jej się mieć żadnych informacji. Szperając w strych dokumentach natknąłem się na zdjęcie gdzie jest mój dziadek. Na zdjęciu nie ma żadnego podpisu ani nic.

Czy jest możliwość zidentyfikowania jednostki po samym zdjęciu?
Pomogłoby to w ustaleniu wcześniejszych losów, bo jak na razie nie mam punktu zaczepienia. pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie