mates_chmk Napisano 3 Październik 2011 Autor Napisano 3 Październik 2011 witam posiadaczy tego oto sprzętu.Mam taki problem że gdy chodzę po polach gdzie występuje dużo kamieni wykrywacz piszczy i wskazówka wychyla się maksymalnie w prawo...domyślam się że powodem są minerały zawarte w kamieniach ale czy można to jakoś dyskryminować??za wszelkie wskazówki będę wdzięczny.poozdrawiam
dino73 Napisano 3 Październik 2011 Napisano 3 Październik 2011 a masz kolego do niego instrukcje?powinno coś na ten temat tam pisać.W moim whitesie eagle mam ustawienie +95(koniec skali)gdybym miał ją włączoną to też by ni piszczał na kamienie magnetyczne.Może zadaj swoje pytanie też na forum Proscana on bardzo dobrze zna te wykrywacze.
sza.man Napisano 3 Październik 2011 Napisano 3 Październik 2011 przed zapytaniem proscan proponuję zmniejszyć czułosć
dino73 Napisano 3 Październik 2011 Napisano 3 Październik 2011 a czy kolega nie ma na którymś przełączniku takiej nastawy HOT ROCK Reject"ta nastawa właśnie odpowiada za eliminacje sygnałów od kamieni magnetycznych.
pytajnick Napisano 4 Październik 2011 Napisano 4 Październik 2011 Jeżeli ma starszy typ whitesa 5900 to nastawy HOT ROCK Reject" nie będzie miał .
mates_chmk Napisano 4 Październik 2011 Autor Napisano 4 Październik 2011 własnie mam dokladnie ten model whitesa,czyli mam chodzic na nastewie ROCK Reject??a reszte ustawień sie nie zmieniaja?czyli ustawienia do gruntu itp?z góry dzieki za wszelkie info
Norberet Napisano 16 Październik 2011 Napisano 16 Październik 2011 Mateusz-wróciłeś?? Czy piszesz zza miedzy??
mates_chmk Napisano 20 Październik 2011 Autor Napisano 20 Październik 2011 wlasnie wrocilem norbert wiec teraz mozna sie zgadac na jakies wspolny wypad,jak wszystko ogarne to dam Ci znac:)))
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.