lukasz0093 Napisano 19 Wrzesień 2011 Autor Napisano 19 Wrzesień 2011 Siemka, chodzę z wykrywką już rok :) Aktualnie PROTON typowe PI... z dyskryminacją , ale jest taka słaba że jej nie ma:)) Nakopałem się drutów odłamków itd i mam dość. Uzbierałem 800zł i rozglądam się za wykrywaczem na kolorek, w tej cenie widzę 2 wykrywki w miare dobre czyli garrett ace 250 i fisher f2 za 800zł na znanym portalu internetowym. Tylko zastanawiam się co jest lepsze. Dodam że smigam bardziej po lesie ale i na polu tez mi się zdarza pokopać, chodz częściej buszuję w lesie , co by było lepsze z tych 2 wykrywek?? Czasem też lubie militarke pokopać więc który by bardziej spełniał moje wymagania? Proszę o pomoc, i pozdrawiam.
Nadwojciech Napisano 19 Wrzesień 2011 Napisano 19 Wrzesień 2011 http://odkrywca.pl/search/index.php?sq=ace+250+fischer+f2&ws=txt&id_forum=all
jacho Napisano 19 Wrzesień 2011 Napisano 19 Wrzesień 2011 F2. A jeśli do lasu i masz dodatkowe 100zł to kup używaną proximę.Pozdrawiam
wiktor3030 Napisano 20 Wrzesień 2011 Napisano 20 Wrzesień 2011 Większa część zachwala ACE bo się dawno temu przyjeła i dużo użytkowników ją mam i to oni ją zachwalają a tak naprawdę F2 jest dużo lepszym wykrywaczem nie mówiąc już o zasięgach .
lukasz0093 Napisano 20 Wrzesień 2011 Autor Napisano 20 Wrzesień 2011 Proximy drogie są jak na mój budżet.. Ace 250 nie nadaje się do lasu? Czytałęm to jedni piszą że się nadaje , inni znowu że nie bo ma mały zasięg.. A jak fisher f2 sobie radzi w lesie??
andzy Napisano 20 Wrzesień 2011 Napisano 20 Wrzesień 2011 oba radza sobie podobnie... glownie drobnica kolorowa. biegam z f2 i jestem bardzo zadowolony
Opus Dei Napisano 20 Wrzesień 2011 Napisano 20 Wrzesień 2011 Skłaniałbym się bardziej ku tej Delcie z ogłoszenia. Przynajmniej jest zasilana jedną baterią 9V, natomiast Fisher potrzebuje ich już dwóch.Pozdrawiam.
lukasz0093 Napisano 28 Wrzesień 2011 Autor Napisano 28 Wrzesień 2011 jednak zamowilem ace 250 z oslona cewki. do piatku powinien juz przyjsc:)
lukasz0093 Napisano 29 Wrzesień 2011 Autor Napisano 29 Wrzesień 2011 Witam, dziś przyszedł kurier i dał mi garretta, szybko się uwineli, wczoraj o 15 wysłana paczka dziś o 12 już u mnie... ale nie ważne. Po złożeniu sprzętu poszedłem na pierwsze lepsze pole wypróbować go. Wcześniej chodziłem już rok z wykrywką ale to był wgl inny wykrywacz ... PI bez dyskryminacji itd... Połaziłem chwilke, no i nie ogarniam tematu otóż, ustawiłem na tryb jewelry no i jest coś takiego , że idę on mi zadzwoni ale jak machnę już drugi raz nad tym miejscem co piszczało to nie ma nic poprostu ... już nie piszczy , po chwili znowu to samo zapiszczy i pozniej nie... Dodam ze wszytsko jest dobrze podlaczone wedlug instrukcji.. Czy to ma tak być? I jeszcze jedno pytanie , dyskryminacje ustawiam tak że pwciskam przycisk dyskryminacji nad jakiś tam kwadracik i wciskam ten guzik elim? tak? bo np: nie chce aby znajdował mi kapsli i przesuwam guzikiem od dyskryminacji pod ikonke kapsla i wciskam przycisk elim . wtedy mi wycinam ten kwadracik i to jest to? Czy coś zle robię?? I jeszcze jedna sprawa, czemu jak mam ustawione tryb na bizuterię to piszczy mi na przedmioty metalowe?? Nie da się zrobić tak aby tylko piszczał na kolor a na metal nie? Proszę o pomoc bo pierwszy raz stykam sie z takim wykrywaczem.
tyfus Napisano 29 Wrzesień 2011 Napisano 29 Wrzesień 2011 tak jest - krótki sygnał bez powtórzeń, czyli jakiś złomik.jak zacznie ci cały czas ćwierkać przy przemiataniu, to znaczy kop.
lukasz0093 Napisano 29 Wrzesień 2011 Autor Napisano 29 Wrzesień 2011 a jak z dyskryminacją? Jak ją ustawić tak na chłopski rozum wytłumacz:)
tyfus Napisano 29 Wrzesień 2011 Napisano 29 Wrzesień 2011 inaczej ... tryb Jewerly" i nic nie kombinuję.na pojedyncze pierdnięcie nie reaguję nerwowo, sprawdzam dokładnie przemiatając. Jak są tylko pierdnięcia, jadę dalej. Ten typ tak ma - złapie złomik, piardnie i go odrzuci, pokazując na wyświetlaczu, że to badziew.nie da się całkowicie wyciąć żelaza. i tak na większe przedmioty z żelaza będzie ćwierkał - jak wykopiesz, może się okazać, że to np. metalowy kubek.Poza tym słabych sygnałów czasem nie warto ignorować - cienkie sreberka mogą dawać taki sygnał.
Manitou Napisano 29 Wrzesień 2011 Napisano 29 Wrzesień 2011 Zmniejsz czułość jeśli masz na maxa to o 1-2 kreseczki w dół.
lukasz0093 Napisano 29 Wrzesień 2011 Autor Napisano 29 Wrzesień 2011 no o tej czułości to wiem, ok dzięki za pomoc tyfus. Jak bym jeszcze coś potrzebował to w tym temacie się odezwe.
lesiu283 Napisano 30 Wrzesień 2011 Napisano 30 Wrzesień 2011 mowicie ze do lasy lepszy jest f2 to gdzie jest dobry garrett ace 250
lukasz0093 Napisano 30 Wrzesień 2011 Autor Napisano 30 Wrzesień 2011 Polazilem dzis po polu u babci i zostalem mile zaskoczony. Wczesnij po tym polu chodzilem z PROTONEM takie gowienko za 300zł.. dobre na zelazo . Wykopalem 4 pfenningi z 1827 r :) Ale nie rozumiem jednej rzeczy. Czasem jak ide na trybie jewelry to na wyswietlaczu pokazuje mi sie kwadracik , ale nie ma sygnalu dzwiekowego, czyli ze jakis smiec i go wycina no nie? I po chwili ten kwadracik znika, ale wydaje mi sie ze gdy zapali sie ten kwadracik to wykrywacz nie reaguje juz na fanty do poki ten kwadracik nie zniknie tak? Bo jak ide szybko i przemiatam sonda i zapali sie ten kwadracik to poki on zniknie juz jestem z 3 metry dalej i przez ten czas moge pominac jakiegos fanta czy on nadal reaguje tylko mi sie tak wydaje? Prosze o pomoc
dominislaw93 Napisano 30 Wrzesień 2011 Napisano 30 Wrzesień 2011 Wykrywacz nadal reaguje normalnie tylko zostaje taki zapis na wyświetlaczu
lukasz0093 Napisano 3 Październik 2011 Autor Napisano 3 Październik 2011 Witam, to znowu ja. mam kolejne pytanie dotyczące ace 250. Otóz, kopię nim codziennie od 4 dni srednio po 4 godzinki i dziś wycięło mi jedną kreskę z wyświetlacza, tą kreskę co jest ikonka poziomu naładowania bateri. I czy jak przykladowo mam tylko 3 kreski na wyswietlaczu to wykrywacz traci na zasięgu? czy pracuje nadal tak samo i to że spadły 2 kreski bateri to nie ma znaczenia? Jak to jest?
tyfus Napisano 3 Październik 2011 Napisano 3 Październik 2011 są cztery kreski wskazujące poziom naładowania baterii.wieść gminna niesie, że jak zostaną tylko dwie - lepiej wymienić komplet na świeżo naładowane.
Krychus Napisano 3 Październik 2011 Napisano 3 Październik 2011 A miejscowa legenda to potwierdza, tylko jest jeszcze zapis w księgach kościelnych, że zasięg spada, ale niezbyt znacząco :P Trzeba tylko pamiętać, że pomimo tego, że akumulatorki padają prawie jednakowo z baterią (czasowo"), to inaczej mierzony jest poziom napięcia - spadek na baterii jest tak jakby na bieżąco aktualizowany, natomiast na akumulatorkach - przez dłuższą chwilę widać wszystkie kreski a dopiero pod koniec pracy poziom może spaść o nawet dwie czy trzy kreski. Pozdrawiam.K.
jacho Napisano 3 Październik 2011 Napisano 3 Październik 2011 Panowie, wsadźta sobie idealne bateryjki, zmierzcie zasięgi.Potem zapakujcie prawie padnięte i znowu zróbcie pomiary zasięgów.A następnie już nigdy więcej nie pierdzielcie od rzeczy.
tyfus Napisano 3 Październik 2011 Napisano 3 Październik 2011 jacho - przypomnę ci może ...jak chceś coś przekazać, to zrób to w cywilizowany sposób, a nie jak żul spod budki z piwem.dziękuję.
lukasz0093 Napisano 4 Październik 2011 Autor Napisano 4 Październik 2011 Witam znowu:) Neka mnie jedno pytanie, bo kupiłem tego garretta z vikinga i dostalem gratis osłonę cewki. I teraz tak myśle, czy ta osłona jakoś wpływa na prace wykrywacza? tzn czy nie spada zasięg przez nią albo cos? Ta oslona jest plastikowa gdyby ktoś nie wiedział. Proszę o pomoc.
marian1984 Napisano 4 Październik 2011 Napisano 4 Październik 2011 Do wszystkich chyba wykrywaczy są te osłony i raczej nie skracaja zasięgu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.