Skocz do zawartości

Armand Prospector

sytamprg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
@okrezna5 .
Jeśli twierdzisz że większa ilość informacji daje gorsze możliwości identyfikacji to popadasz w jakąś paranoję. Pamiętaj że na LCD nie musisz patrzyć.
Wg twojej teorii najlepiej wogóle zrezygnować z ID. Bo jak myślisz, kto przepuści mniej fantów, osoba kopiąca każdy sygnał czy taka która ma możliwość odróżnienia żelaza od koloru i będzie kopała tylko kolor?
Odpowiedź jest oczywista. Osoba bez możliwośći odróżnienia opuści mniej!
Tyle tylko, że nakopie też ciężarówkę złomu.
Pozdrawiam
Napisano
okrezna5 ,kup sobie lub pozycz choćby taki staroć" z ekranikiem jakim jest XLT a poczujesz różnicę :)
Mówię Ci Satysfakcja gwarantowana" ;-)

pozdrawiam
Napisano
A, to ja przepraszam. Już więcej się nie ośmielę podważyć Twojego zdania o przecudowny posiadaczu kilku wykrywaczy.
Uniżony sługa i pseudofachowiec
Jacho.
Napisano
Nie ma co się kłócić, to tak jak dywagować o wyższości Świąt Bożego narodzenia i Wielkanocy, jedne i drugie mają swoje plusy i minusy. Analogi mają klimat. Ja np. wolę zegarki automatyczne, mechaniczne, a nie elektroniczne na baterie, bo te pierwsze mają klimat i co? I wolno mi.
Napisano
Szanowni koledzy mam jeszcze jedno pytanie, czy to normalne że w moim prospectorze po około dwóch godzinach już są wyczerpane baterie chodzę cały czas na statyku może to ma jakiś wpływ na to sprawdzałem na bateriach różnych firm i różnice są znikome ale po około 2 godzinach są wyczerpane. Więc na dłuższy wypad powinienem zabierać plecak baterii hehe ale to trochę kosztuje a może jest to wina sprzętu??
Napisano
Połowę poboru prądu w tym wykrywaczu +
onsumuje głośnik. Aby ograniczyć pobór prądu można:
1. Ograniczyć głośność
2. Używać słuchawki - jak najbardziej polecam ze względu również na lepszą słyszalność cichych sygnałów
3. Pracować na pracy dynamicznej
4. Wyłączać wykrywacz przy odkładaniu go podczas kopania
Można też stosować akumulatorki NiMH, wymieniając drugi komplet podczas poszukiwań.
Wykrywacze dynamiczne wydają dźwięk w stosunkowo krótkim czasie. Wykrywacze statyczne wydają dźwięk w o wiele dłuższych przedziałach czasu, stąd wykazują większe zużycie baterii.
Napisano
Chodzenie na słuchawkach w widoczny sposób obniża pobór prądu,ale 2 godziny to według mnie trochę za mało.Mój Prospektor na zwykłych bateriach wytrzymywał prawie trzy razy dłużej.Stawiam na jakąś awarię.Pozdrawiam.
Napisano
Niestety na słuchawkach to samo 2h i wykrywacz piszczy że słabe baterie chyba oddam go producentowi do przeglądu bo niewierze że ma aż taki pobór prądu fakt że chodzę cały czas na statyku ale gdy ja wymienię baterie 2 razy kumpel w proximie ma 60% pierwszego kompletu a też na statyku śmiga

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie