jan-80 Napisano 16 Wrzesień 2011 Autor Napisano 16 Wrzesień 2011 Moneta na fotce lepszej foto nie osiągnę ! moneta wygląda mi na carska bo z tyłu jest orzeł carski :) wykonana ze srebra widoczne popiersie kobiety z przodu w koronie i jak by miała warkocz ale nie mam pewności ! średnica to 18mm około moze ktoś będzie wiedział co to za moneta na razie próbuje odszyfrować napisy :)Pozdrawiamjan-80
jan-80 Napisano 16 Wrzesień 2011 Autor Napisano 16 Wrzesień 2011 na tylnej części widnieje napis może być błąd :) MONETA.ARGNTEA.REGPPN i data nieczytelna
jan-80 Napisano 16 Wrzesień 2011 Autor Napisano 16 Wrzesień 2011 a dokładniej bo nic nie mogę znaleźć ??
baniakmb Napisano 16 Wrzesień 2011 Napisano 16 Wrzesień 2011 Proszę bardzohttp://www.poszukiwanieskarbow.com/numizmatyka/duttchen.htmlPozdro
jan-80 Napisano 17 Wrzesień 2011 Autor Napisano 17 Wrzesień 2011 Bardo serdecznie dziękuje :)Napisałem carska bo jakoś ten orzeł tak mi się skojarzył :):):)
jan-80 Napisano 17 Wrzesień 2011 Autor Napisano 17 Wrzesień 2011 A mam mianowicie jeszcze jedno pytanie czy taka moneta to rzadkość ?? i czy warto zapłacić za nią 300zł ??
jarzabek Napisano 17 Wrzesień 2011 Napisano 17 Wrzesień 2011 a lekcje już odrobiłeś ?masz podane dane, poszukaj sobie na allegro lub innym aukcyjnym serwisie ceny a zobaczysz ze szału nie ma.poszukaj sobie tez wiecej danych o tej monecietypowe dziecko neo. zadając takie bzdurne pytania, osmieszasz się tylko.300 zyli buahahahahahaha, za taki stan ? nawet w lepszym tyle nie jest wartato cena chyba dla jeleni :)od poniedziałku znowu szkoła, tylko nie zaśpij.
jan-80 Napisano 17 Wrzesień 2011 Autor Napisano 17 Wrzesień 2011 Kolego jarzabek moim zdaniem trochę PRZESADZASZ !!! teraz wiadomo czemu 2 zółte już masz na koncie z 66 postami ! To było tylko pytanie i zrobiłem błąd miało być 30zł a nie 300zł !
jarzabek Napisano 17 Wrzesień 2011 Napisano 17 Wrzesień 2011 300 - 30 - 3 zł co to zmienia ? nic to nie usprawiedliwia twojego lenistwa i braku chęci zeby samemu poszukać.nie pytałbys tylko sam poszukał ale po co ?a karteczki mam własnie za to, ze dyskutuje z takimi co zadaja głupie, dyletanckie i dziecinne pytania, za dyskusje z brzydko pachnącymi leniami, którzy czekają zeby im wszystko podac na tacy a sami nawet nie kiwną paluchem.oglednie mówiąc za mój iewyparzony r ... buźkę" :))
jan-80 Napisano 17 Wrzesień 2011 Autor Napisano 17 Wrzesień 2011 A to ci powiem ze szukałem jakiejś ceny na allezło nie ma wo gule takiej monety wiec już nie wiem gdzie szukać !!!
jarzabek Napisano 17 Wrzesień 2011 Napisano 17 Wrzesień 2011 słabo szukasz, stoją za zyla na razie na allezło3 grosze lub 3 krajcary Allegro › Kolekcje › Numizmatyka › Europa › Niemcy › do 1871poza tym ja i tak nie bardzo wiem jaki rocznik ma twoja moneta.dales zasyfiałą do ID, trzeba by lekko oczyścićgdzie indziej nie szukalem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.