Skocz do zawartości

Rutus,czy będzie wreście ta duża cewka ?

STYCHU3

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 94
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
pozwole sobie zacytowac słowa Pana Arka z forum www.rutus.info.pl zamieszczone ok 2 dni temu:
Witam !

Mogę już w miarę konkretnie poinformować o nowych sondach :

- będzie dostępna sonda koncentryczna i DD, średnica obydwu 29 cm.
- wyglądać będą tak samo ( troszkę podobnie do sond małych )
- waga obydwu około 610 g.
- sondy mogą poprawnie pracować TYLKO na drążku z włókna.
- Sonda koncentryczna jest optymalizowana do poszukiwań obiektów dużych i głęboko w trybie stycznym . Zasięg w powietrzu na hełm 140 cm , 5 gr - 50 cm .
- Sonda DD optymalizowana pod głębokie poszukiwania obiektów małych. Zasięg na 5 gr w powietrzu około 45 cm.

Generalnie testy w gruncie na pierwszy rzut oka wyglądają rewelacyjnie.

Testy gruntowe ( w odniesieniu do sondy 24 cm ) wkrótce.

Zastrzegam sobie ,ze coś może się jeszcze zmienić.

Regularna produkcja rozpocznie się dopiero po długim weekendzie - muszę jeszcze pobiegać.

pozdrawiam .
Napisano
...i kolejny cytat Pana Arka z tego samego forum i wątku...
Witam !

sonda koncentryczna 29 cm . 350 zł.
Sonda DD 29 cm 450 zł.
drążek 85 zł.

pozdrawiam .
  • 2 weeks later...
Napisano
to ci powiem o ile producent w opisie mówi prawdę co do zasięgów cewki czyli na monetkę 5 groszy 45cm to myślę że nie znajdziesz wykrywki uniwersalnej typu statyk dynamik i jednoczesny tryb za tą cenę co podałeś pozdrawiam
Napisano
za ta monete mniej więcej at pro albo g2 teknetics, omege z cewka 13, explorera starszego zmęczonego ze stara cewka, dominatora nowego od armanda,minelaba terke 7 uzywke lub wolne quattro,używane xlt ( warto pomyslec).
Jedynie nad czym bym sie zastanowił to nad cortesem tesoro z cewką detecha 15x12
Ale finalnie albo dołożyłbym dwójka do etraca jeszcze albo wziął to argo z dodatkową cewką kierując sie finansami.
Serwis, uniwersalnosc, zasięg, argo dobra cena.
  • 2 months later...
Napisano
Witam i odświeżam

Czy ktoś zakupił już nową sondę ja w końcu uciułałem na nią i mam zamiar ją kupić CC koncentryczną. Czy różnica w zasięgu jest widoczna?
Napisano
Sonda 29 cm CC jest dobra by znaleźć np. hełm na 70 cm. Skoro jednak (większość skrzynek kanek hełmów broni bagnetów już została znaleziona smętkami cscopami i sovereignami) - pytanie po co do Rutusa przyprawiać sondę - krowę 29 cm ? ... by po kilku wyprawach wrócić (jak syn marnotrawny) do standardowej 24 cm lub mniejszej (więcej się nie znajduje a raczej mniej ręka płonie i szerzej jest rozkopane).

Uciułałeś kasę to trzymaj : bo to jedyny skarb jaki masz (lepszego nie znajdziesz sondą 29 cm). Sonda którą już masz styka w zupełności (na wszelkie grunty metale wielkości i głębokości) czy będzie to standardowa 24 cm , czy snajperka" 23 X 20 cm. Starczy to co już masz.
Napisano
w doświadczeniu z rózna wielkoscia sond dd...mała" ma nieznacznie wiekszy zasieg na małe przedmioty co duża" za to znacząco wzrasta zasięg na srednie i duże przedmioty. Jeżeli nie ma dla Ciebie rożnicy czy zobaczysz sredni przedmiot na 30 czy na 38 cm to proponuje zakupic:

http://allegro.pl/najnowszy-wykrywacz-metalu-metali-model-1036-i3408072747.html

z tego co widać to kilku poszukiwaczy wyciagneło juz wnioski o słusznosci zakupu w linku.A i oszczedzisz, bo przecież to tak drogie to nasze hobby...caly nasz sprzęt kosztuje łacznie tyle co dobry automat do nurkowania...
Napisano
alex_2013. Napisałeś o średnich przedmiotach leżących w gruncie na głębokościach :
a) 30 cm ,
b) 38 cm .
Obwieściłeś , że Twoja duża sonda znajduje średnie przedmioty" do głębokości b , a niepoprawni z małymi sondami znajdują średnie przedmioty" do głębokości a.
Pytanie - jak to się stało , że średnie przedmioty" chowają się gruncie na głębokości 38 cm (przed małymi sondami) i czekają" na dużą sondę 29 cm ?
Innymi słowy wyczuwasz istnienie pokładu średnich przedmiotów" na głębokości b , ale koniec z tym : do akcji wkraczasz Ty i duża sonda.
Napisano
Pterodaktyl, nie gniewaj sie ale jak czytam Twoje wywody to czuje ze jestem na pustyni intelektualnej...
jezeli wyciagasz swoją krótką ręke po piwo, które stoi na końcu stołu to go nie sięgniesz.Ale jesli na Twoim miejscu usiadzie koszykarz z dłuzsza ręka to je sięgnie.Tak samo jest z zasiegiem granicznym cewek.Widze ze rosnie nam kolejny Brzęczyszczykiewicz( albo to jego drugi nick)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie