MilKam88 Napisano 3 Wrzesień 2011 Autor Napisano 3 Wrzesień 2011 Witam, może któryś z kolegów wie co to za odznaczenie?
MilKam88 Napisano 3 Wrzesień 2011 Autor Napisano 3 Wrzesień 2011 Koledzy nikt nic nie wie? Szukałem informacji na ten temat, ale niestety nic nie znalazłem. Będe wdzięczny za jakie kolwiek info.
MilKam88 Napisano 5 Wrzesień 2011 Autor Napisano 5 Wrzesień 2011 Koledzy a co oznacza ten skrót LPB? Może to będzie jakaś wskazówka.
kopijnik2 Napisano 5 Wrzesień 2011 Napisano 5 Wrzesień 2011 ...Te zagadkowe litery II LBP oznaczają II Brygadę Legionów Polskich, a formacja ta powstała w 1914 r we Lwowie...http://aktywnewegorzewo.blogspot.com/2010_11_01_archive.html
MilKam88 Napisano 6 Wrzesień 2011 Autor Napisano 6 Wrzesień 2011 Dzięki kopijnik2 za rozwinięcie tego skrótu. Może się myle, ale poprawnie chyba pisze się LPB a nie tak jak napisałeś LBP :D Co do tej przypinki/odznaczenia dodam, że jest srebrna. Nie macie pomysłu co to może być? Już przeszukałem cały internet i nic... Bardzo bym chciał uzyskać jakiekolwiek info na jej temat.
MilKam88 Napisano 30 Wrzesień 2011 Autor Napisano 30 Wrzesień 2011 Odświeżam temat. Niestety nadal nie znalazłem żadnych informacji. Wydaje mi się, że jest to raczej wpinka (wymiary wysokość 3,6cm oraz szerokość 1,8cm).
shadowN Napisano 30 Wrzesień 2011 Napisano 30 Wrzesień 2011 pamiątkowa wpinka od czapki (kappenabzeichen)II. Brygady LP.
MilKam88 Napisano 1 Październik 2011 Autor Napisano 1 Październik 2011 Dzięki shadowN za wyjaśnienie tej zagadki jaką była ta wpinka ;D Męczyło mnie strasznie co to może być.Pozdrawiam.
kopijnik2 Napisano 1 Październik 2011 Napisano 1 Październik 2011 ...Te zagadkowe litery II LBP oznaczają II Brygadę Legionów Polskich......Może się myle, ale poprawnie chyba pisze się LPB a nie tak jak napisałeś LBP...nie czytasz i mylisz sięLBP oznaczają II Brygadę Legionów Polskich = BLP
MilKam88 Napisano 1 Październik 2011 Autor Napisano 1 Październik 2011 Kopijnik już wiem, że poprawnie ten skrót pisze się tak jak napisałeś II LBP. Napisałem, że może się mylę i się myliłem :D. Szukając odznaczeń itp. Związanych z Legionami Polskimi widziałem ten skrót pisany właśnie II LPB i dlatego tak napisałem.Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.