zbieracz_chrustu Napisano 22 Sierpień 2011 Autor Napisano 22 Sierpień 2011 Dysponuje ktoś i zechciałby się podzielić informacjami, mapami, dokumentami opisującymi historię w/w miejscowości?
Arbi1000 Napisano 8 Październik 2011 Napisano 8 Październik 2011 Od Białego Ługu niedaleko do Radwanowa.Tam jest staw (w okolicy szkoły), w którym ugrzązł czołg (lub inny pojazd)niemiecki.Załoga się uratowala ale pojazd został.Ojciec mi opowiadał jak go po wojnie wyciągali.Grube żelastwa poszły na złom a silnik zabrał, jak się nie mylę, gościu o nazwisku Krauza.U nigo później walały się też inne części od tegoż.Czy coś zostało, nie wiem.Możesz popytać.Ja też zapytam, bo będę się w nidzielę widział z kuzynem który mieszka w Radwanowie.
Arbi1000 Napisano 23 Październik 2011 Napisano 23 Październik 2011 Dowiedziałem się, że jakieś trzy lata temu, zabrana została gruba metalowa płyta z tego pojazdu.Do tego czasu robiła za mostek na rowie we wsi.Ktoś zainstalował tam kręgi betonowe jako przepust wody a płytę zarekwirował".
bjar_1 Napisano 24 Październik 2011 Napisano 24 Październik 2011 Do spisu można więc dopisać kolejny pojazd z okolicy" :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.