andrenr68 Napisano 21 Sierpień 2011 Autor Napisano 21 Sierpień 2011 Koledzy proszę o rade,mój kolega nosi się z zamiarem zakupu wykrywacza do 1000zł.Zastanawiamy się nad dwiema jak wyżej opcjami.Garreta trochę znam ale delta to sprzęt mi nie znany,na stronie producenta jest co prawda opis ale nawet nie wiem czy jest wejście na słuchawki.Przede wszystkim interesuje mnie czy zasięg w gruncie ma większy od Ace 250 i czy w terenie sprawuje się bez problemów oraz prostota obsługi kolega jest zupełnie zielony w tej materii.Za wszelkie informacje z góry dziękuje.
Krychus Napisano 21 Sierpień 2011 Napisano 21 Sierpień 2011 Bez namysłu, Delta. Zasięg o wiele lepszy, w gruncie i w powietrzu. Wejść na słuchawki są 2, duży jack i mały.Prostota obsługi - jest :)Pozdrawiam.K.
andrenr68 Napisano 21 Sierpień 2011 Autor Napisano 21 Sierpień 2011 Bardzo koledze dziękuje za szybką odpowiedz,a czy to solidny sprzęt jeśli chodzi o wykonanie i czy instrukcja jest czytelna?Bo jak dotąd widziałem ten sprzęt na kompie a z ace trochę łaziłem w terenie i sprawiał wrażenie w miarę solidnego.Pozdrawiam
Krychus Napisano 21 Sierpień 2011 Napisano 21 Sierpień 2011 Jest solidny - tylko trzeba uważać na kilka elementów - panel, kabel przy cewce i wtyczce, klapka baterii (jak w pilocie). Poza tym wszystko OK. Co do instrukcji, ekhm... możemy podać na GG 37031032, jeśli to nie problem ;) Pozdrawiam.K.
macbaton Napisano 22 Sierpień 2011 Napisano 22 Sierpień 2011 mam Delte i jest OK. Polecam na 100% jest siebie warta
jacekpluszak Napisano 24 Sierpień 2011 Napisano 24 Sierpień 2011 kolego krychus co to się dzieje z tą deltą a w zasadzie kablem przy cewce i wtyczce? jak już pisałem jestem szczęśliwym posiadaczem tego sprzętu od 2,5 roku i nic się nie dzieje ale pytam , bo chcę wiedzieć co może się stać i w jakich okolicznościach? na co uważać?
FAGIL Napisano 25 Sierpień 2011 Napisano 25 Sierpień 2011 cewki sa wykonane z lepszego materialu niz w ACE
Krychus Napisano 25 Sierpień 2011 Napisano 25 Sierpień 2011 Witam.Ano jak się nie przyklei kabla po jego owinięciu na plastikowej rurce z małym zapasem kabla, tak, by podczas zmiany położenia cewki o nie wyrwać to nic się nie stanie - i jest to oczywiste, chodzi jednak o to, że w tej cewce nie ma jakiejś odgiętki (jest tylko taki mały, ok. 3 - mm nosek). Ten kabel jest bardzo, bardzo cieniutki i z uszkodzeniem problemu większego nie ma. Może3 też zdarzyć się pęknięcie izolacji... A jeśli chodzi o wtyczkę to po prostu także, ze względu na duży kabel, trzeba uważać, by za niego nie pociągnąć podczas wyjmowania wtyczki. Wtyk na tym kablu ma duży otwór, i choć po nałożeniu na kabel 2 koszulek termokurczliwych i tak nadal średnica kabla jest dość mała i jest lekki luz. Pozdrawiam.K.
jacekpluszak Napisano 25 Sierpień 2011 Napisano 25 Sierpień 2011 hmmm...no racja w sumie kabel ciasno owinięty wokół rurki i odginanie cewki daje bardzo wyraźny opór i nigdy nie pomyślałem że może się coś takiego zdarzyć...a może kolega wie czym w delcie objawia się takie uszkodzenie kabla przy styku z cewką , czy przestaje działać , czy zaczyna wariować, a może trochę przekłamuje? w sumie odpukać , z moją delciną nic się nie dzieje ale nie wiem czy to normalne po włączeniu na ekraniku pojawia się jakby liczba 17 albo id (ułamek sekundy) a potem już jest normal, natomiast czasami jakby funkcja pin point się zawieszała i trzeba kila razy nacisnąć... może jestem przewrażliwiony bo sprzęt działa bez zarzutu ale lepiej wiedzieć...pozdrawiam.
SkunkWeed Napisano 25 Sierpień 2011 Napisano 25 Sierpień 2011 Delta przy włączaniu tak ma. Ja u siebie zostawiłem tyle kabla przy cewce żebym mógł bez problemu ją odczytać.
Krychus Napisano 25 Sierpień 2011 Napisano 25 Sierpień 2011 Objawia się tym, iż po dość mocnych puknięciach w obudowę wykrywacz wydawałby różne sygnały. Ale i by wariował, nie reagował na metale. Ogólnie byłoby widać, że coś jest nie tak.Miałem okazję już naprawić 4 takie detektory z tego typu uszkodzeniami i każdy z nich, pomimo tej samej przyczyny (oderwanie się przewodów we wtyczce) miał róże objawy. Polecam owinąć wtyczkę grubą ilością taśmy izolacyjnej i wtedy nie trzeba się już o nic martwić ;) Poleciłem tak kilku osobom i nadal jest OK. Nawet u tych w Fisherach, gdzie ciągną za kabel :) Pozdrawiam.K.
jacekpluszak Napisano 25 Sierpień 2011 Napisano 25 Sierpień 2011 dzięki kolego a jak się ma rzecz z uszkodzeniami i profilaktyką w miejscu gdzie kabel łączy się z cewką?
dominislaw93 Napisano 25 Sierpień 2011 Napisano 25 Sierpień 2011 Kolego jacekpluszak z tym pinpointem to chyba normalne bo ja w delcie też tak mam.
jacekpluszak Napisano 25 Sierpień 2011 Napisano 25 Sierpień 2011 hmm...trochę mnie to uspokaja , rozmawiałem niedawno z kumplem , siedzi w Stanach i bawi się deltą i co ciekawe też był zaniepokojony tym pin pointem ale chyba taka specyfika delciny.wielkie dzięki dominisław, serdecznie pozdrawiam.
Krychus Napisano 25 Sierpień 2011 Napisano 25 Sierpień 2011 No najlepiej owinąć to miejsce także taśmą. A jeszcze lepiej to obficie oblać szparę pomiędzy kablem a kołnierzem przy cewce klejem SUPER GLUE. Pozdrawiam.K. PS: Z tym pinpointem to normalne. To tylko wina klawiatury foliowej. Ponowne, rafne" naciśnięcie tego przycisku skutkuje już normalnym załączeniem pinpoint. Co ciekawe, proszę wciskać bardziej na dół tego przycisku, a nie środek, czy górę :) Tak w niej jest umiejscowiona ta blaszka - niby na środku, ale nieco poniżej centrum.
jacekpluszak Napisano 29 Sierpień 2011 Napisano 29 Sierpień 2011 dobrze wiedzieć... wielkie dzięki Krychus. Widzę ,że nie najgorzej kolega orientuje się w produktach typu teknetics czy fisher , a czy miał kolega już styczność z modelem T2? jeśli tak to proszę o wrażenia...pozdrawiam.
macbaton Napisano 30 Sierpień 2011 Napisano 30 Sierpień 2011 Krychus ale o którym wykrywaczu piszesz? Mam nadzieję, że nie o Delcie?Co do Delty to bardzo lekka, tylko 1 bateria, PinPoint do dokładniejszej lokalizacji, obsługa kciukiem, 3 funkcje wykrywki: dyskryminacja, A1 i A2, możliwość wycinania, cyfrowa identyfikacja,...
jacekpluszak Napisano 30 Sierpień 2011 Napisano 30 Sierpień 2011 kolego macbaton , Krychus pisał o tekneticsie ale o modelu t2, ja mam deltę i jak do tej pory (2,5 roku) jestem bardzo zadowolony , a pytam o t2 bo na wiosnę będę myślał nad t2, f75 albo e trakiem o ile kasa i moc będą przy mnie ;)
Camiusss Napisano 30 Sierpień 2011 Napisano 30 Sierpień 2011 Z tych dwóch to na pewno bym brał deltę.Nie widzę plusów na korzyść ace 250.Pozdrawiam Camiusss
jacekpluszak Napisano 30 Sierpień 2011 Napisano 30 Sierpień 2011 kolego Camiusss rzecz jasna i oczywista...pozdrawiam
jacekpluszak Napisano 1 Wrzesień 2011 Napisano 1 Wrzesień 2011 bo jej nie masz ;)(ewentualnie nie używałeś)
dino73 Napisano 1 Wrzesień 2011 Napisano 1 Wrzesień 2011 ja powiem tylko tyle,wyleczyłem się już z wyrobów bountero podobnych,miałem delte i f5 .Właśnie zakupiłem dobrego starego Whitesa Eagle.
jacekpluszak Napisano 1 Wrzesień 2011 Napisano 1 Wrzesień 2011 no dobrze kolego , ale powiedz co Cię zraziło do delty i f5 , bo na kolor nie są to najgorsze wykrywki , przynajmniej dla początkujących i osób lubiących prostotę w obsłudze...
małrer Napisano 2 Wrzesień 2011 Napisano 2 Wrzesień 2011 dino nie przeginaj na dziale sprzęt poszukiwaczy co innego piszesz zdecyduj się a co do delty raczej jej nie oceniaj bo jej nie miałeś a to niebo a ziemia do wyrobu fishera choc mówią że ta sama firma ale nie ma porównania używałem f2 przed deltą i wiem co mówię zdrów
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.