sebo_sek Napisano 25 Sierpień 2011 Napisano 25 Sierpień 2011 Myślę, że raczej w 90% zasięg wykrywacza ci wyeliminuje takie zagrożenie, no i miejscówka.
Krychus Napisano 25 Sierpień 2011 Napisano 25 Sierpień 2011 Kolego ar098aroJa tylko zapodałem" sposób montażu najprostszej, jaką tylko można najtaniej i najszybciej w domu wykonać, osłony na panel. Nie przejmuję się tym, że ktoś zobaczy 2-cm biały pasek z jakiejś tam odległości, kiedy i tak prędzej dostrzeże mnie :) Zresztą, byłoby idealnie, ale jak ktoś się spieszy i nie patrzy na walory estetyczne - cóż, tak się zdarza...Ale jeśli ktoś by chciał naprawdę profesjonalnie wykonać taką osłonę - Twój pomysł jest jak najlepszy.Pozdrawiam.K.
Krychus Napisano 25 Sierpień 2011 Napisano 25 Sierpień 2011 PS: Nie, mi jakoś od dłuższego czasu nie paruje. Być może dlatego, że od dołu, nad gąbką, mam dziurę (sam widzisz, nie podklejone pod rurką tylko an rurce) i przez to ciągłą cyrkulację powietrza :)Pozdrawiam.K.
Krychus Napisano 26 Sierpień 2011 Napisano 26 Sierpień 2011 A.D.M A zobacz na fotkę mojego Fisherka od dołu - w F2/F4/F5 dają już także te zakręcane.Pozdrawiam.K.
aro89aro Napisano 28 Sierpień 2011 Autor Napisano 28 Sierpień 2011 Panowie kolejne pytanie ;] Czy ktoś kto posiada Delte 4000 z 2 cewkami może zrobić dla niej testy w powietrzu dla tych samych monet? Powiedzmy: 1gr, 5 gr, 1 zl, 2,zl, 5zl. Bije sie z myślami czy dołożyć do droższej wersji z cewka DD. Wpadł mi do głowy tez 2 szalony pomysł;] Jeśli nie będzie znacznych różnic w wynikach pomiędzy cewka standard i DD to zrobię tak: Kupie delte z cewka DD za 1270, a potem sprzedam cewkę DD z zestawu za 470 zl na alledrogo i w ten sposób moja wykrywka będzie mnie kosztowała nie 932 zl(w standardowej wersji) tylko 800zl (132 zl w kieszeni) Co sadzicie?:P Zaoszczędzoną kasę mogę przeznaczyć na osłonę cewki.Pozdrawiam Arkadiusz.
dominislaw93 Napisano 28 Sierpień 2011 Napisano 28 Sierpień 2011 Kolego aro89aro przy cewce 11 będziesz miał większy zasięg o jakieś 3-4cm ale cewka 11" jest też lepsza bo ma grubszy przewód i nie będzie się tak wzbudzać chodząc po wysokiej trawie.
emisoo Napisano 29 Sierpień 2011 Napisano 29 Sierpień 2011 wyczytałem że czała seria grecka detektorów bedzie sprzedawana z cewkami 11''DD w standardzie http://www.findmall.com/addon.php?58,module=embed_images,file_id=208386
jacekpluszak Napisano 21 Wrzesień 2011 Napisano 21 Wrzesień 2011 kolego , te ceny to skutek skoku kursu dolara...niestety.pozdrawiam.
schwarzendorf Napisano 23 Wrzesień 2011 Napisano 23 Wrzesień 2011 Wykrywacz gamma 6000 to delta z większą ilością funkcji, zasięg niewiele większy 2-5cm. Ale w tym sporcie każdy centymetr się liczy. Sam mam deltę i polecam, szczególnie dla początkujących. Wystarczy włączyć i już możesz śmigać.
aro89aro Napisano 24 Wrzesień 2011 Autor Napisano 24 Wrzesień 2011 Eh... Przegapiłem okazje. Byla omega za 1600 zl nowka sztuka... Panowie czy oplaca sie kupic nowa Omege za 2120 zl czy lepiej poczekać az cen (moze) spdna? Jest cos porównywalnego do omegi w granicach 2000 zl?
macbaton Napisano 24 Wrzesień 2011 Napisano 24 Wrzesień 2011 Na obecną chwilę, to nie wiem, czy opłaca Ci się czekać aż ceny spadną, bo to może potrwać i z rok ;) Kupuj teraz ruszaj w drogę, bo konkurencja nie śpi ;) Dla mnie Omega to klasa i to będzie mój następny Teknetics
schwarzendorf Napisano 24 Wrzesień 2011 Napisano 24 Wrzesień 2011 Najbardziej opłaca się kupować wykrywacze w zimę, czyli po sezonie. Popyt na tego typu artykuły spada i zawsze są jakieś wyprzedaże. Tak czy siak w zimę cena będzie niższa zarówno za używane jaki i nowe wykrywki.
aro89aro Napisano 24 Wrzesień 2011 Autor Napisano 24 Wrzesień 2011 Pomyśle jeszcze, ale chyba się zdecyduje. W sumie gwarancja 5 lat i omegi ładnie schodzą na ale-drogo. Jakby co to sprzedam;] Dziwi mnie jedna rzecz. Gdzieś wyczytałem ze delta 4000 z DD jest tak samo głęboka jak omega 8000 na standardowej cewce. Słyszał ktoś coś o tym?
aro89aro Napisano 25 Wrzesień 2011 Autor Napisano 25 Wrzesień 2011 Nie kumam:P czyli co lepsze? Delta z DD 11 czy Omega z 10"
macbaton Napisano 26 Wrzesień 2011 Napisano 26 Wrzesień 2011 Nie jestem w tym specjalistą, ale to chyba zupełnie inna klasa wykrywaczy. Mają inne funkcje, choć pewnie potrafią ściągać z podobnej głębokości. Różnica pewnie jest taka, że 8000 jest bardziej stabilna i pewniejsza przy wyszukiwaniu. Jak dla mnie to 2 sprzęty nie do porównania.
jacekpluszak Napisano 26 Wrzesień 2011 Napisano 26 Wrzesień 2011 Delta 4000 z cewką 11 jest mniej więcej tak samo głęboka" jak omega ze standardową cewką , natomiast omega z dodatkową cewką to trochę inna bajka. Niestabilność delty to w dużej mierze wina kabla , który jest sztywny" , natomiast cewka DD do delty zaopatrzona jest już w ten inny" kabel , który powoduje ,że delta jest bardziej stabilna , natomiast omega w dwóch odsłonach ma ten sam przylegający" lepszy kabel.Macbaton ma trochę racji że są to inne sprzęty , ale czy nie do porównania??? zależy w której konfiguracji.pozdrawiam.
jacekpluszak Napisano 26 Wrzesień 2011 Napisano 26 Wrzesień 2011 no i omega ma strojenie do gruntu...
mariusz12348 Napisano 26 Wrzesień 2011 Napisano 26 Wrzesień 2011 Napiszę swoje odczucia co do delty sprzęt dobry w swojej cenie byłem z niego zadowolony do czasu kiedy przestał widzieć przedmioty które znajdowały się nawet na powierzchni , gwarancja niby 5 lat lecz dystrybutor robił wielkie problemy z przyjęciem sprzętu w ramach reklamacji . Sprzęt stabilny ale do pewnego poziomu czułości max 7,8 później jedno wielki wzbudzanie .Po zmianie sprzętu na xterrę 705 kopię na starych miejscach przechodzonych z deltą i wyciągam dwa razy więcej fantów niż wcześniej Każdy ma swoje plusy i minusy wybór należy do ciebie
jacekpluszak Napisano 27 Wrzesień 2011 Napisano 27 Wrzesień 2011 mariusz , który dystrybutor robił i problemy? z czystej ciekawości i ku przestrodze. Małrer jestem wielkim fanem delty ale strojenia to ja tam nie zauważyłem ;)
macbaton Napisano 27 Wrzesień 2011 Napisano 27 Wrzesień 2011 Ja też mam Deltę i nic nie słyszałem o strojeniu do gruntu?
jacekpluszak Napisano 27 Wrzesień 2011 Napisano 27 Wrzesień 2011 Macbaton , bo delta nie ma strojenia do gruntu , kolega małrer chyba zbyt optymistycznie patrzy na swoją deltę ;)
mariusz12348 Napisano 27 Wrzesień 2011 Napisano 27 Wrzesień 2011 Dystrybutor z Pruszkowa niestety przy zakupie ładnie pięknie milutki prezentacja sprzętu nawet baterie dostałem w gratisie , przy próbie zareklamowania i ewentualnego oddania do naprawy nigdy nie miał czasu można było od 9 do 15 w ciągu tygodnia dowieźć sprzęt, przy zakupie nawet w sobotę znalazł czas .Po rozmowie stwierdził że to na pewno nie on i sobie nie przypomina . Może teraz zmienił podejście ale mnie zraził do siebie i nic już tam więcej nie kupie . A delta nie ma strojenia do gruntu na 100%
Krychus Napisano 27 Wrzesień 2011 Napisano 27 Wrzesień 2011 małrer - Delta nie ma strojenia do gruntu :) Źle to wszystko rozumiecie; to, że producent podaje niby automatyczne" nie oznacza automatycznego strojenia do gruntu, a jedynie nastawę fabryczną.Pozdrawiam.K.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.