Skocz do zawartości

Garrett GTP 1350

wclan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam serdecznie wszystkich , przepraszam z góry , ale jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość. Mam mały problem z wyżej wymienioną wykrywką , mianowicie wydaje mi się , że sięga płycej niż mój poprzedni sprzęt ACP 250. Być może to wina ustawień , prosił bym wszystkich posiadających ten sprzęt o porady.Nie jest to jakiś bardzo zaawansowany lub popularny wykrywacz i nie ma o nim dużo informacji.Z góry dziękuje za pomoc. Dodam jeszcze , że kanarkiem wyciągnąłem sporo drobnicy jak np. monetki , guziki itp , a z GTP 1350 mam strasznie mizerne rezultaty.
Napisano
Witam.

A na jakich ustawieniach chodzisz?

To, ze to płytszy sprzęt, teoretycznie możliwe - praktycznie nie bardzo. Miałem kiedyś GTAx 550 to muszę powiedzieć, że fakt, był płytszy od Ace lub był na równi; jak z GTP - nie wiem.

Pozdrawiam.

K.
Napisano
Wkradła mi się literówka , oczywiście chodzi o ACE nie ACP ;)

Co do ustawień : własne z wyciętymi 3-ma kreskami od lewej , czułość ma max , włączone tone id i profiling , wyłączone salt elimination i sygnał wiodący między 2 a 3 .
Napisano
Oj normalnie zbiera jak to Garrett. Jest glebszy od ACE 250 ale nie jakos katastrofalnie, na cewce DD mozna sie pokusic o glebokosciowe porownanie z F75, porownowywalismy rozne przypadki i jest odrobineczke plytszy ale bardzo nie wiele. Oczywiscie chodzi o F75 w trybie dynamicznym.
GTP-1350 to bardzo dobra, stabilna wykrywka. Konstrukcja nie nadmiernie nowoczesna, waga nie najmniejsza, ale dziala zupelnie przyzwoicie :)
Napisano
To zawsze dziala mniej wiecej :)W kazdym badz razie okreslanie wielkosci nie odbiega od standardowej cewki, nTOMIat glebokosc zalegania i precyzja pinpointa zostawia troche do zyczenia. Ale ja mam recznego krcika dodatkowo :)
Napisano
rozumiem , ze jeśli mowa o cewce DD to 10x14" PROformance Power DD ?? , jak się sprawuje garecik po zmianie ze standardowej ?
Napisano
No oczywiscie ze o tej bo to Garrettowska cewka do tej wykrywki. A jak sie ma sprawowac ? Dobrze sie sprawuje. Jest ciezej i to nawet wygodne np. w wysokiej trawie. Jest mniej precyzyjny pinpointer ale to chyba zawsze u wszystkich cewek DD. A tak jest glebiej i Przemiata sie wieksze pole za jednym rychem, po pierwsze z powodu ze ksztalt pola przemiatania przy cewce koncentrycznej to stozek a przy DD to prostokat. Ja szukam raz taka raz taka zaleznie od humoru i pola. Przy klasycznej 7x10 jest gorzej ale wygodniej, przy DD jest zupelnie przyzwoici i nie mam komplesow do innych wykrywek ale wygoda mniejsza, szczegolnie w przypadku drobnicy.
Napisano
dziękuję za szybką odpowiedź , mam jeszcze jedno pytanie , jeśli chodzi o drobnicę , która cewka będzie sprawować się lepiej : 10x14 PROformance Power DD czy 12,5" Crossfire , sprawa jest dość istotna bo muszę się zdecydować , która zamówić , a niestety nie stać mnie na dwie :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie