Skocz do zawartości
  • 0

nakładka na lampę wh, notek innego typu ?

osowianin

Pytanie

Napisano

Witam proszę o identyfikacje tej nakładki . niestety nie mogę nic znależdz , wiec wszystkie sugestie dotyczące tej lampki mile widziane . średnica 15,5cm

napis od czoła HELLA LIZENZ BOSCH

od góry tabliczka znamionowa ARTRIEB GEMAB I 8
LUFTSCHUTZGES GENEHMIET
KENN NR.RL3 41/34
uwaga mogłem popełnił jakąś literówkę .
na zewnątrz lampy widać małym świetlik w środku światło doprowadzała mała rurka . w lampie szkło jak w klasycznych notkach , proszę o pomoc i pozdrawiam

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

kolejne foto , niestety nie mogę znależdz zbliżenia lamp . jeśli ktoś ma to proszę się nie wtydzic i wrzucić na forum . na razie idę tym tropem tygrysim ...

Napisano
Spróbuj zapytać tutaj

http://www.luftschutzbunker-forum.de/community/forumdisplay.php/160-Allgemeine-Anfragen-Hilfe-zur-Identifikation

podaj Kenn. RL Nummern-Liste - może pomogą.

W wykazie który ja mam niestety ta pozycja nie występuje :(
Napisano
niestety kubelwagen 82 odpada bo w realu miały maskowanie na lampy z brezentu i skóry , a nie stalowe . Te foto to tylko fantazja modelarska . mimo wszystko dziękuje i proszę o dalszą pomoc.
Napisano

Witam proszę o identyfikacje tej nakładki . niestety nie mogę nic znależdz , wiec wszystkie sugestie dotyczące tej lampki mile widziane . średnica 15,5cm

napis od czoła HELLA LIZENZ BOSCH

od góry tabliczka znamionowa ARTRIEB GEMAB I 8
LUFTSCHUTZGES GENEHMIET
KENN NR.RL3 41/34
uwaga mogłem popełnił jakąś literówkę .
na zewnątrz lampy widać małym świetlik w środku światło doprowadzała mała rurka . w lampie szkło jak w klasycznych notkach , proszę o pomoc i pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie