thebestof1999 Napisano 11 Sierpień 2011 Autor Napisano 11 Sierpień 2011 Witam. Ostatnio sprzątając garaż natknąłem się na to urządzenie z dwoma pokrętłami,przyciskiem,przełącznikiem i z dwiema kontrolkami. Czy ktoś wie do czego to mogło służyć?? Pozdrawiam
armand Napisano 11 Sierpień 2011 Napisano 11 Sierpień 2011 To jest timer, czyli WŁĄCZNIK CZASOWY do podłączenia do powiększalnika, stosowany przy wywoływaniu fotografii czarno - białych. Włącza żarówkę powiększalnika na czas ustawiony przy użyciu wyskalowanych pokręteł. Zwiększenie przysłony o jedną działkę w obiektywie powiększalnika powoduje konieczność dwukrotnego zwiększenia czasu naświetlania.
kopijnik2 Napisano 11 Sierpień 2011 Napisano 11 Sierpień 2011 nie włącza...włączenie jest manualnewyłącza po zadanym czasie
thebestof1999 Napisano 11 Sierpień 2011 Autor Napisano 11 Sierpień 2011 Witam. Ostatnio sprzątając garaż natknąłem się na to urządzenie z dwoma pokrętłami,przyciskiem,przełącznikiem i z dwiema kontrolkami. Czy ktoś wie do czego to mogło służyć?? Pozdrawiam
tomala_kikol Napisano 11 Sierpień 2011 Napisano 11 Sierpień 2011 Te dwa otwory to nie jest przypadkiem miejsce podłączenia czegoś? Poza tym wypadało by pokazać wnętrze co za układy ma bo z pudełka samoróbki to ciężej niż z fusów wywróżyć:D
kopijnik2 Napisano 11 Sierpień 2011 Napisano 11 Sierpień 2011 wygląda na zasilacz regulowany~~12 volt
kopijnik2 Napisano 11 Sierpień 2011 Napisano 11 Sierpień 2011 na kartce jest napisane:wyłącznik czasowysamoróbka - zapewne wyposażenie ciemni fotograficznej
Pytanie
thebestof1999
Witam. Ostatnio sprzątając garaż natknąłem się na to urządzenie z dwoma pokrętłami,przyciskiem,przełącznikiem i z dwiema kontrolkami. Czy ktoś wie do czego to mogło służyć?? Pozdrawiam
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.