fidzir Napisano 9 Sierpień 2011 Autor Napisano 9 Sierpień 2011 proszę o id. blaszki,a na niej widniejący napis-extra souple,długość ok 6 cm..
sonicsquad Napisano 9 Sierpień 2011 Napisano 9 Sierpień 2011 Wydaje mi się, że na tabliczce jest napis: L'extra souple, więc tłumaczenie z francuskiego to Wyjątkowo miękka"... Podobne tabliczki stosowane były w sklepach odzieżowych na terenie Francji. Także w innych częściach Europy, gdzie intensywnie wkraczała moda Francuska takie napisy pojawiały się na sklepowych półkach.
fidzir Napisano 9 Sierpień 2011 Autor Napisano 9 Sierpień 2011 dokladnie l'extra souple--za chwilkę zrobię zdjęcie drugiej strony.
tyfus Napisano 9 Sierpień 2011 Napisano 9 Sierpień 2011 dziękimoja koncepcja jest taka, iż jest to element szelek, a dokładnie część, dzięki której podciągało się je i blokowało - zaznaczyłem na zdjęciu.Przemawia za tą teorią, niekoniecznie prawdziwą - to, że twój element po bokach ma małe bolczyki oraz to, że sama maksyma L'extra souple", pojawia się również w kontekście szelek - myślę, że to też było w formie reklamy, coś jak z niemieckiego extra fein" itp.Oczywiście to tylko moja teoria.-pozdro-
fidzir Napisano 9 Sierpień 2011 Autor Napisano 9 Sierpień 2011 dzieki tyfus duże prawdopodobieństwo...
fidzir Napisano 9 Sierpień 2011 Autor Napisano 9 Sierpień 2011 dzieki za wszelakie sugestie pozdrawiam...
Pytanie
fidzir
proszę o id. blaszki,a na niej widniejący napis-extra souple,długość ok 6 cm..
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.