Elandil Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 Witam ostatnio w okolicy Kaszczorka w Toruniu znalazłem dwa takie kamienie wyglądają mi na Pruskie ale nigdzie nie mogę znaleźć co mógł oznaczać, są w odległości kilometra od siebie. Może wy mi pomożecie. Pozdrawiam
Elandil Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 Witam ostatnio w okolicy Kaszczorka w Toruniu znalazłem dwa takie kamienie wyglądają mi na Pruskie ale nigdzie nie mogę znaleźć co mógł oznaczać, są w odległości kilometra od siebie. Może wy mi pomożecie. Pozdrawiam
cryssmar Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Nie są to czasami słupki, które ustawione w różnej odległości od baterii dział wyznaczały stopień niebezpieczeństwa?
Paweles1984 Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Niedaleko mojej miejscowości są podobne, powkopywane przy polnej drodze gdzie kiedyś był folwark. Myślę, że jest to coś w rodzaju teraźniejszych słupków drogowych, lub kamienienie te oznaczały, wjazd/wyjazd do jakiejś wsi która kiedyś tam mogła istnieć...
Question
Elandil
Witam ostatnio w okolicy Kaszczorka w Toruniu znalazłem dwa takie kamienie wyglądają mi na Pruskie ale nigdzie nie mogę znaleźć co mógł oznaczać, są w odległości kilometra od siebie. Może wy mi pomożecie. Pozdrawiam
3 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.