Elandil Napisano 9 Sierpień 2011 Autor Napisano 9 Sierpień 2011 Witam ostatnio w okolicy Kaszczorka w Toruniu znalazłem dwa takie kamienie wyglądają mi na Pruskie ale nigdzie nie mogę znaleźć co mógł oznaczać, są w odległości kilometra od siebie. Może wy mi pomożecie. Pozdrawiam
Elandil Napisano 9 Sierpień 2011 Autor Napisano 9 Sierpień 2011 Witam ostatnio w okolicy Kaszczorka w Toruniu znalazłem dwa takie kamienie wyglądają mi na Pruskie ale nigdzie nie mogę znaleźć co mógł oznaczać, są w odległości kilometra od siebie. Może wy mi pomożecie. Pozdrawiam
cryssmar Napisano 9 Sierpień 2011 Napisano 9 Sierpień 2011 Nie są to czasami słupki, które ustawione w różnej odległości od baterii dział wyznaczały stopień niebezpieczeństwa?
Paweles1984 Napisano 9 Sierpień 2011 Napisano 9 Sierpień 2011 Niedaleko mojej miejscowości są podobne, powkopywane przy polnej drodze gdzie kiedyś był folwark. Myślę, że jest to coś w rodzaju teraźniejszych słupków drogowych, lub kamienienie te oznaczały, wjazd/wyjazd do jakiejś wsi która kiedyś tam mogła istnieć...
Pytanie
Elandil
Witam ostatnio w okolicy Kaszczorka w Toruniu znalazłem dwa takie kamienie wyglądają mi na Pruskie ale nigdzie nie mogę znaleźć co mógł oznaczać, są w odległości kilometra od siebie. Może wy mi pomożecie. Pozdrawiam
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.