robgnia Napisano 7 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2011 Witam wszystkich.Wpadły mi dzisiaj takie dwa guziki jeden z orłem,prawdopodobnie polski a 2 z kotwicą.Rewersu z orłem nie zamieszczam bo jest strasznie zardzewiały,mam pytanie jak pozbyć się rdzy z rewersu?Moczyć w oliwie? Za pomoc w identyfikacji będę wdzięczny.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robgnia Napisano 7 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2011 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robgnia Napisano 7 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2011 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek.Ant. Napisano 7 Sierpień 2011 Share Napisano 7 Sierpień 2011 Ten z orłem to urzędnika Republiki Weimarskiej,z kotwicą kriegsmarine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robgnia Napisano 7 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2011 WitamDzięki Jacek.Ant. za ID, ale mam pytanie sprawdzałem na buttonaria i jest coś podobnego czy ten guzik może być z lat 30-40 ?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odyn12 Napisano 7 Sierpień 2011 Share Napisano 7 Sierpień 2011 Witam! Ten z orłem to urzędniczy - pocztowy i kolejowy z lat 1928-1933 Republika Weimarska. Guzik z kotwicą to guzik marynarza. O takim wzorze guziki stosowano zarówno w mundurach marynarki wojennej Republiki Weimarskiej/Reichsmarine/ jak i w mundurach marynarki wojennej III Rzeszy Niemieckiej/Kriegsmarine/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robgnia Napisano 8 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2011 Witam Kolegów.Dziękuje wszystkim co się przyczynili do Id tych guzików.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.