robgnia Napisano 7 Sierpień 2011 Autor Napisano 7 Sierpień 2011 Witam wszystkich.Wpadły mi dzisiaj takie dwa guziki jeden z orłem,prawdopodobnie polski a 2 z kotwicą.Rewersu z orłem nie zamieszczam bo jest strasznie zardzewiały,mam pytanie jak pozbyć się rdzy z rewersu?Moczyć w oliwie? Za pomoc w identyfikacji będę wdzięczny.Pozdrawiam
Jacek.Ant. Napisano 7 Sierpień 2011 Napisano 7 Sierpień 2011 Ten z orłem to urzędnika Republiki Weimarskiej,z kotwicą kriegsmarine.
robgnia Napisano 7 Sierpień 2011 Autor Napisano 7 Sierpień 2011 WitamDzięki Jacek.Ant. za ID, ale mam pytanie sprawdzałem na buttonaria i jest coś podobnego czy ten guzik może być z lat 30-40 ?Pozdrawiam
odyn12 Napisano 7 Sierpień 2011 Napisano 7 Sierpień 2011 Witam! Ten z orłem to urzędniczy - pocztowy i kolejowy z lat 1928-1933 Republika Weimarska. Guzik z kotwicą to guzik marynarza. O takim wzorze guziki stosowano zarówno w mundurach marynarki wojennej Republiki Weimarskiej/Reichsmarine/ jak i w mundurach marynarki wojennej III Rzeszy Niemieckiej/Kriegsmarine/.
robgnia Napisano 8 Sierpień 2011 Autor Napisano 8 Sierpień 2011 Witam Kolegów.Dziękuje wszystkim co się przyczynili do Id tych guzików.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.