maślana Napisano 6 Sierpień 2011 Autor Napisano 6 Sierpień 2011 czy ktoś zna finał tego depozytu ,czy został odnaleziony?
stg1971 Napisano 8 Sierpień 2011 Napisano 8 Sierpień 2011 całość dotyczy dolnego śląska,większość po wojnie odnaleziono,na pewno coś zostało w lasach.
maślana Napisano 8 Sierpień 2011 Autor Napisano 8 Sierpień 2011 wiem,ale chodzi mi konkretnie o tą miejscowość bo jest ona na jego liście.
maślana Napisano 12 Sierpień 2011 Autor Napisano 12 Sierpień 2011 i co nikt nic nie wie?czy nie chce powiedzieć?...podobno były to jakieś ukryte archiwalia dokumentów z Głogowa.
Yedyny Napisano 29 Sierpień 2011 Napisano 29 Sierpień 2011 11. Gaworzyce (Oberquell), woj. Wroclaw, gmina Wolów, w zamku, Frh. v. Tschammer zbiory Urzedu Konserwatorskiego z Berlina, Biblioteka Miejska z Wroclawia.
pinio203 Napisano 29 Sierpień 2011 Napisano 29 Sierpień 2011 Znalazłem jeden pod Chojncami. Od prawie 80 letniej ciotki dowiedziałem się, że przed nadejściem frontu miejscowa ludność Niemiecka zakopywała w pobliskim lasku różne rzeczy. Faktycznie odnalazłem to miejsce, ziemia lekko zapadnięta, głębokie sygnały, zapowiadało się obiecujaco. Na ponad 1 metrze wyszło ze 15 garnków, wiader i nocnik :D
maślana Napisano 29 Sierpień 2011 Autor Napisano 29 Sierpień 2011 Yedyny chodzi mi raczej o inne Gaworzyce,niewiem czy w powiecie Wołowskim jest taka miejscowość,ale polecam temat:http://www.glogow.pl/tzg/tajemnice/wyposazenie_kolegiaty.htm
Grodt Napisano 31 Sierpień 2011 Napisano 31 Sierpień 2011 Chyba nie pozostaje Tobie nic innego jak sprawdzenie czy zdeponowane na zamku w Gaworzycach obrazy wypłynęły na rynku wtórnym.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.