FoKa Napisano 6 Sierpień 2011 Autor Napisano 6 Sierpień 2011 Witam, trafiłem ostatnio w starej chałupie kilka fantów w tym orzełka chyba z jakiejs czapki, albo beretu ? Drugi fant do identyfikacji to mosiężna gwiazda, wydaje mi się że z pagonu.
FoKa Napisano 6 Sierpień 2011 Autor Napisano 6 Sierpień 2011 2. Kolego twierdzi że to PSZ na zachodzie.
FoKa Napisano 6 Sierpień 2011 Autor Napisano 6 Sierpień 2011 Gwiazda 2. Interesuje mnie kto te fanty nosił i kiedy :-)Z góry dziekuje za identyfikacje i pozdrawiam.
FoKa Napisano 7 Sierpień 2011 Autor Napisano 7 Sierpień 2011 Raczej nie jest to komplet, gwiazdki były dwie w innym miejscu niż orzełek(z orzełkiem było kilka guzików wz. 33)Pozdro
allegrowicz67 Napisano 6 Sierpień 2011 Napisano 6 Sierpień 2011 Orzełek samoróbka, czyli datowanie trudne. Taką samą gwiazdkę mam na czapce z drugiej lat 40. XX w. Jeżeli jest to komplet z jednej czapki, to wchodzą w grę lata czterdzieste.
Pytanie
FoKa
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.