Skocz do zawartości

Nowak?

wiktoro98

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.
Ostatnio zakupiłem taki wykrywacz.
Podobno ma jakąś dyskryminację.
Chciałbym się dowiedziec jak poskręcac potencjometry aby odróżniał gwoździa od łuski.
Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 95
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Ten ze zdjęcia, to raczej ma tylko dyskryminacje wielkościową. Rozróżnianie to inna bajka. Do tego potrzeba jakiegoś wskaźnika lub diody LED.
Napisano
chciałeś wykrywacz za 300zł to masz i się morduj. Jest możliwość przerobienia go tak żeby rozróżniał metale na kolor i żelazo, ale jest to szyte za przebite.
Napisano
to że dałeś 160zł to tym bardziej potwierdza jego wartość, ale nie powiem sam mam jeden podobny i zrobiłem z niego taki użytek że dorobiłem do niego cewkę ramową,odrzuca mi wtedy przedmioty mniejsze od łuski od Mausera, wtedy da się z tym chodzić. i zrób sobie jakiś podłokietnik bo patrzeć na to ciężko i nie funkcjonalne z pewnością.
Napisano
Dzięki psioter.Ja umiem sobie zrobic cewkę ale niestety niemam gdzie szukac z takim wielkim czymś.A niewiem może czy jakbym zamiast tej cewki 40cm zrobił np.31cm to trzeba by było coś zmieniac w układzie?
Pzdr.
Napisano
zapomniałem się jeszcze zapytać, wiktor nie chciałeś wykrywacza na kolor więc po co ci te rozróżnianie,kopiesz wszystko i tyle, sam mówiłeś że drobnica cię nie interesuję.
Napisano
Masz rację psioter ja kopie co leci tylko taką wielką sondą jest trudno coś namieżyc dlatego pytam czy jakbym sobie zrobił mniejszą to trzeba by było coś w ukłądzie grzebac?
Napisano
Psioter5...
To by była bezczelna reklama z mojej strony....:))
Jak mu zależy, to na pewno by znalazł odpowiedni namiar.
Jeżeli chodzi o inną cewkę, to może być konieczne ( ale nie musi ) regulacja potencjometru do czułości. Na początek zrób cewke i podłacz, a jakby co to będziemy myśleć dalej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie