Skocz do zawartości
  • 0

Łopatka RAD

szwejk4

Pytanie

Napisano

Witam kolegów pytanie brzmi czy ta łopatka jest oficerska bo wszystkie co znalazłem były zrobione z aluminium,ta zrobiona jest z jakiegoś innego metalu nie wiem z nierdzewnej blachy i jest wytłoczona.Odznaka jest po czyszczeniu najpierw leżakowała w ropie 3 miechy potem szczotka mosiężna niestety rdza się trzymała dodam że rdza nie była z łopatki .

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam kolegów pytanie brzmi czy ta łopatka jest oficerska bo wszystkie co znalazłem były zrobione z aluminium,ta zrobiona jest z jakiegoś innego metalu nie wiem z nierdzewnej blachy i jest wytłoczona.Odznaka jest po czyszczeniu najpierw leżakowała w ropie 3 miechy potem szczotka mosiężna niestety rdza się trzymała dodam że rdza nie była z łopatki .

Napisano
Nie jest to aluminium właśnie jest to jak by stal nie rdzewna albo coś innego ona była cała jakby oblepiona rdzą widac na zdjęciu.A błyszczy się tak bo tak jak pisałem leżakowała najpierw w ropie 3 miechy a potem szczotka mosiężna na wiartarkę i jazda bo rdza nie puściła no i jest błysk:)
Napisano
nie jest to oficerska łopatka tylko poprostu chyba wcześniejsza wersja łopatki RAD-u produkowane przez wielu wytwórców poczatkowo tłoczone z blaszki miedzianej czy mosiężnej nie pamietam juz dokładnie a te póżniejsze aluminium chyba nawet cynkowe były musiałbym zerknąć ale te tłoczone są bankowo dużo rzadsze od pełnych odlewów

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie