Kurt Napisano 30 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2011 Witajcie, jak donosi Kaczor82 już w przyszłym roku będzie niezła gradka dla pasjonatów skrzydeł :)No ale by nie było że nie film ma swój pierwowzór z roku 1995 który to nakręciła stacja HBO. Głównego bohatera Hannibala Lee poznajemy w czasie szkolenia w bazie wojskowej w Tuskegee w Alabamie. On i jego koledzy mimo wysokich kwalifikacji, spotykają się z rasistowskimi uprzedzeniami dowódców. Ważne misje powierzane są tylko białym lotnikom. Dopiero gest żony prezydenta USA Eleanor Roosevelt, która odwiedza Tuskegee i wsiada do samolotu z jednym z czarnoskórych pilotów i sprawia że stereotypy zostają przełamane.trailer:http://www.youtube.com/watch?v=OvYvQcppaU4Pozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 30 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2011 No to pięknie się zakręciłem, uprzejmie przepraszam za pomyłkę (przemęczenie po pracy)Proszę przenieść w miarę możliwości wątek do odpowiedniego działu. Pozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 30 Lipiec 2011 Share Napisano 30 Lipiec 2011 E Kurt to chyba dobry dział,film musi być dobry jak afroamerykanie wygrali II WŚ.Aaaaa ,jaki gest ta zacna kobieta wykonała chyba nie f.u.c.k.bo to było karane.Ech,Ziuta jakie czasy takie filmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 30 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2011 Jacek tak się w nocy zakręciłem że walnołem temat na głównym, na szczęście oprzytomniałem o godz 03:24:36 w której to poprosiłem admina o przeniesienie wątku do odpowiedniego działu co też uczynił :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.