krzysiek-el Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 Witam,prosba o identyfikacje,wykonany z mosidzu polksiezyc z podzialka,wygrawerowane na nim litery chyba cyrylica,pozdr.
krzysiek-el Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 Witam,prosba o identyfikacje,wykonany z mosidzu polksiezyc z podzialka,wygrawerowane na nim litery chyba cyrylica,pozdr.
peterpan Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 jest to fragment wagi, tzw kantarka. Miałem kiedyś taki cały niestety żadna fotka mi się nie ostała. Był to owal z twardej, sprężystej stali, rozcięty. Na rozcięciach były kółka lub haczyki i była zamocowana ruchoma wskazówka. Ten Twój musiał leżeć w wyjątkowo złych warunkach albo uległ poważnej awarii, jeżeli ze stali został tylko taki fragment.
kaz41 Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 http://laliny.republika.pl/phot/miary/miar-waga-stara.jpgmoże to i to.
peterpan Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 ta na zdjęciu wygląda dokładnie jak moja, nawet haczyk podobnie rozgięty. Może to ta sama?
Question
krzysiek-el
Witam,prosba o identyfikacje,wykonany z mosidzu polksiezyc z podzialka,wygrawerowane na nim litery chyba cyrylica,pozdr.
8 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.