Skocz do zawartości

Rajtekzks Lubuskie czyli dawne gorzowskie kłania się :)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 203
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 weeks later...
Napisano

Śmietniczki,które tak uwielbiam gdyż nigdy nie wiadomo czym zaskoczą.Siedzisz sobie,kleisz bajer i kopiesz kopiesz patrząc co wypadnie.
I wypada:) Choć tu nie było z kim pogadać ale... coś wypadło :)
Tu Pierdółki

Napisano
Witam. RAJTEKZKS na piątej fotce którą wrzuciłeś jest łyżka, ta koło dzwonka, trafiłem kiedyś taką samą, to jakaś wojskowa? Możesz coś o niej napisać? Z góry dziękuję :)
Napisano
Kolego scyt to zwykła łyżeczka cywilnaponiemiecka".Cywilnych trochę się na ziemianach znajduje,gdyż sowiet zbierał aby ich używać lub bo pięknie się świeciły :)
  • 1 month later...
Napisano

Nooo to czas zacząć pokazywać poczciwe fanty pozimowe" Nooo to do dzieła:)
Zaczęło się od małego rekonesansu w okolicach mojego" śmietniczka i bardzo miło mnie powitał:) Szczególnie ucieszyły mnie porcelanki z Vietz (takiej nie miałem) i Sternberg (pierwsza moja w ogóle z tego okolicznego miasta )

Za kilka dni znów tam uderzyłem" i oprócz whw oraz majówki" wyskoczyła mi NSDAPówka ale dziwna bo malutka.Kilka mam w swych zbiorach ale taką pierwszą (ma 1,9 cm) Aaaaa i zawsze mnie zastanawiało od czego były te miseczki" bardzo częste trafienia na poniemieckich śmietniczkach.
Tu wszystkie porcelanki:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie