RAJTEKZKS Napisano 29 Sierpień 2011 Autor Napisano 29 Sierpień 2011 Po krótkim lenistwie trza było ruszyć w teren :)Ruszyliśmy ze szwagrem szanownym szukać po wioskach okolicznych ciekawych pól i u ugorków a trafiły się ziemianki.I oto co wyszło:) Pech bo wszystko stalowe oprócz blaszek choć i one nieźle w d... dostały.Ale liczy się fant a i emocji czy wspólnie mile spędzonego czasu też nikt nie odbierze:)Oto cała i kompletna zdobycz:)I tak klamerka WH stalówka,dwie odznaki z araby stalówki,dwa nieśmiertelniki,bagnecik,maszynka do golenia,niezbędnik i drobne monieczki:)
RAJTEKZKS Napisano 29 Sierpień 2011 Autor Napisano 29 Sierpień 2011 i niemieckie literki niestety już nie do odczytania....
RAJTEKZKS Napisano 29 Sierpień 2011 Autor Napisano 29 Sierpień 2011 szczególnie cieszy bo 1830 mennica A a takiego w mym klaserku jeszcze nie było :) Fotka niewyraźna za co przepraszam.
RAJTEKZKS Napisano 29 Sierpień 2011 Autor Napisano 29 Sierpień 2011 A po robocie leżakowanie nad ziemianeczką z butlą wody :)
102030 Napisano 30 Sierpień 2011 Napisano 30 Sierpień 2011 To ustrojstwo to niemiecka pompka do wypompowywania wody z okopów.Ciekawe znaleziska tu macie, z jakiego rejonu lubuskiego jesteście?
RAJTEKZKS Napisano 30 Sierpień 2011 Autor Napisano 30 Sierpień 2011 Nooo na innym forum tez mi tak powiedziano:)a ja jestem konkretnie z Lubniewic powiat Sulęcin a koleżka z mej ekipy z Gorzowa wlkp:)
RAJTEKZKS Napisano 7 Wrzesień 2011 Autor Napisano 7 Wrzesień 2011 Dziś kolejny secik z wyprawy do pewnej wioseczki w okolicach Gorzowa Wlkp czyli dawny Landsberg an der Warthei numerek z pieskiem
RAJTEKZKS Napisano 7 Wrzesień 2011 Autor Napisano 7 Wrzesień 2011 psie numerki z Landsberg an der Warthe
RAJTEKZKS Napisano 7 Wrzesień 2011 Autor Napisano 7 Wrzesień 2011 połóweczka nieśmiertelnika Grenadier Ersatz und Ausbildungs Bataillon 497 czyli 497 szkolno zapasowy batalion grenadierów.http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Gli ... t497-R.htm
RAJTEKZKS Napisano 7 Wrzesień 2011 Autor Napisano 7 Wrzesień 2011 coś tu nie zadziałało :) zatem link raz jeszcze :)http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Gliederungen/InfErsBat/InfErsBat497-R.htmi drobnica czyli przeważnie groszki"
POLAS77 Napisano 8 Wrzesień 2011 Napisano 8 Wrzesień 2011 No ładne fanciki kolego ...Pozdro z Trzemeszna.
RAJTEKZKS Napisano 8 Wrzesień 2011 Autor Napisano 8 Wrzesień 2011 Dzięki i Trzemeszno Wielkopolskie :)?bo obok mnie jest Lubuskie he:)
RAJTEKZKS Napisano 12 Październik 2011 Autor Napisano 12 Październik 2011 A to foteczka zbiorcza odznaczek z wypadu w okolice pewnej poniemieckiej wioski.-Niemiecki Związek Cyklistów , ok. 1900-10 roku,-Ekonomiczna szkoła kobiet Malchow w Mecklenburgu,-Whw landu Bawaria-i wpinka Hamburger Tageblatt niemieckiej gazety z Hamburga prawdopodobnie z podróży służbowych Tu mamy przód ich
RAJTEKZKS Napisano 18 Październik 2011 Autor Napisano 18 Październik 2011 Jakoś dwa tygodniu temu wybrałem się do szwagra do Torunia zresetować" umysł :) i zabrałem swą piszczałkę.Cudów nie było ale coś tam wyskoczyło :)Na początek poligon (przechodzony mocno ale zawsze liczy się w duchu a nóż coś tam jest he he:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.