Skocz do zawartości

M1 GARAND

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.modelguns-worldwide.com/m1garand.htm

Witam.
Mam pytanko odnośnie tego Garanda. Zastanawiam się nad jego kupnem, ale nie wiem czy jego jakość jest adekwatna do ceny.
Proszę o radę czy się go opłaca kupować.

Pozdrawiam.

Oczywista bzdura. Jest to w pełni legalna w Polsce replika. Firma Hudson wiernie odwzorowała części składowe - mechanizmy, zdaje się, że nawet rozkłada się ją na podobne podzespoły co oryginał, ale wykonana jest z innych niż ostra wersja", materiałów, a to jest min. jeden z warunków, który musi spełniac urządzenie by byc bronią w myśl ustawy. Równie legalne są repliki strzelające w systemie PFC, w dużym uproszczeniu polega to na odpalaniu specjalnego kapiszonu z repliki naboju. Lufa jest nieprzelotowa, zapłon nie następuje w miejscu konstrukcyjnie przeznaczonym do tego w wersji ostrej. Więc nie jest to broń. Kilka lat temu badało to CLK i takie jest ich stanowisko. Ja osobiście jestem posiadaczem repliki PPsz 41, kolega mój stg 44 i bez problemów posługujemy się nimi dla potrzeb naszej pasji. To, że napisano o tym inaczej na forum o podobnej tematyce, nie oznacza, że to jest obowiązujące. Każdy zainteresowany może sobie poczytac nową ustawę o broni i amunicji i posiąśc taką samą wiedzę

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie