Kuba115 Napisano 13 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2011 http://www.modelguns-worldwide.com/m1garand.htmWitam.Mam pytanko odnośnie tego Garanda. Zastanawiam się nad jego kupnem, ale nie wiem czy jego jakość jest adekwatna do ceny.Proszę o radę czy się go opłaca kupować.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 13 Lipiec 2011 Share Napisano 13 Lipiec 2011 Kupic go mozesz ale w polsce posiadac go raczej nie wolno. Poczytaj sobie:http://forum.dobroni.pl/f,repliki-ze-strony-modelguns,23637,0.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 13 Lipiec 2011 Share Napisano 13 Lipiec 2011 Oczywista bzdura. Jest to w pełni legalna w Polsce replika. Firma Hudson wiernie odwzorowała części składowe - mechanizmy, zdaje się, że nawet rozkłada się ją na podobne podzespoły co oryginał, ale wykonana jest z innych niż ostra wersja", materiałów, a to jest min. jeden z warunków, który musi spełniac urządzenie by byc bronią w myśl ustawy. Równie legalne są repliki strzelające w systemie PFC, w dużym uproszczeniu polega to na odpalaniu specjalnego kapiszonu z repliki naboju. Lufa jest nieprzelotowa, zapłon nie następuje w miejscu konstrukcyjnie przeznaczonym do tego w wersji ostrej. Więc nie jest to broń. Kilka lat temu badało to CLK i takie jest ich stanowisko. Ja osobiście jestem posiadaczem repliki PPsz 41, kolega mój stg 44 i bez problemów posługujemy się nimi dla potrzeb naszej pasji. To, że napisano o tym inaczej na forum o podobnej tematyce, nie oznacza, że to jest obowiązujące. Każdy zainteresowany może sobie poczytac nową ustawę o broni i amunicji i posiąśc taką samą wiedzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 14 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2011 Dziękuję za odpowiedzi. Interesuje mnie bardziej jakość tej repliki do jej ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 14 Lipiec 2011 Share Napisano 14 Lipiec 2011 Firma Hudson to renomowana firma, moja pepsza jest pierwsza klasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 15 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2011 Dzięki za radę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.