Niemen Napisano 6 Lipiec 2011 Autor Napisano 6 Lipiec 2011 Witam. Wydaje mi się, że to nasi z września. Pewności nie mam. Domyślam się tylko po przedwojennych napisach na sklepach i lokalach. I gdzie to zdjęcie mogłobyć zrobione?
wolfskirch39 Napisano 16 Lipiec 2011 Napisano 16 Lipiec 2011 Zdjecie na rynku w Lesznie, z tyłu widać róg ulic Łaziebnej i Narutowicza ;)
Hebda Napisano 6 Lipiec 2011 Napisano 6 Lipiec 2011 jeśli możesz wrzuć lepszy skan tego fragmentu..mamy bomboniere,drogerie i kolekturę loterii państwowej.Może fotka jeszcze sprzed Września, np jakaś defilada?-wojsko witane kwiatami rzucanymi na bruk,flagi w oknach,i między żołnierzami w wozie a łbem ciemnego konia widać coś jakby sztandar...Mam jakieś wrażenie że może to być marszałkowska w Warszawieale napisz skąd masz fotkę,znajdka ze strychu czy kupiona,może na odwrocie ma jakieś sygnatury po zakładzie fotoPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 01:16 07-07-2011
Niemen Napisano 7 Lipiec 2011 Autor Napisano 7 Lipiec 2011 Fotke dostałem przy okazji rozbiórki starej chałupy. Właściciele twierdzili, że to może być Poznań. Niestety nic więcej nie potrafili powiedzieć. Mało się interesowali pamięcią po swoich przodkach.
Hebda Napisano 7 Lipiec 2011 Napisano 7 Lipiec 2011 ale rozbiórka starej chałupy gdzie?ogólnie Wielkopolska?Wrzuć proszę lepszy skan fragmentu który zaznaczyłem. Jest tam szyld z imieniem i nazwiskiem. Antoni M...ski"może po nazwisku dałoby się sprawdzić w książkach telefonicznych jakie to miasto? Sprawdzałem w telefonicznej z 39roku (warszawskiej)-nie znalazłem knajpy jak omboniera"Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 18:30 07-07-2011
zainak Napisano 7 Lipiec 2011 Napisano 7 Lipiec 2011 wygląda na to że jest to Leszno, Rynek 17kto jest z tego miasta niech sprawdzilink:http://www.aparaty.tradycyjne.net/foto,36770.html
Hebda Napisano 7 Lipiec 2011 Napisano 7 Lipiec 2011 te same osoby stoją na chodniku z lewej strony.zdjęcie z tego samego wydarzenia:)może nawet fotograf ten sam patrząc na ujęciaPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 18:49 07-07-2011
Niemen Napisano 6 Lipiec 2011 Autor Napisano 6 Lipiec 2011 Witam. Wydaje mi się, że to nasi z września. Pewności nie mam. Domyślam się tylko po przedwojennych napisach na sklepach i lokalach. I gdzie to zdjęcie mogłobyć zrobione?
Pytanie
Niemen
Witam. Wydaje mi się, że to nasi z września. Pewności nie mam. Domyślam się tylko po przedwojennych napisach na sklepach i lokalach. I gdzie to zdjęcie mogłobyć zrobione?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.