Skocz do zawartości
  • 0

Gdzie i kiedy zrobiono to zdjęcie?

Niemen

Pytanie

Napisano

Witam. Wydaje mi się, że to nasi z września. Pewności nie mam. Domyślam się tylko po przedwojennych napisach na sklepach i lokalach. I gdzie to zdjęcie mogłobyć zrobione?

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jeśli możesz wrzuć lepszy skan tego fragmentu..

mamy bomboniere,drogerie i kolekturę loterii państwowej.

Może fotka jeszcze sprzed Września, np jakaś defilada?-wojsko witane kwiatami rzucanymi na bruk,flagi w oknach,i między żołnierzami w wozie a łbem ciemnego konia widać coś jakby sztandar...
Mam jakieś wrażenie że może to być marszałkowska w Warszawie
ale napisz skąd masz fotkę,znajdka ze strychu czy kupiona,może na odwrocie ma jakieś sygnatury po zakładzie foto

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 01:16 07-07-2011

Napisano
Fotke dostałem przy okazji rozbiórki starej chałupy. Właściciele twierdzili, że to może być Poznań. Niestety nic więcej nie potrafili powiedzieć. Mało się interesowali pamięcią po swoich przodkach.
Napisano
ale rozbiórka starej chałupy gdzie?

ogólnie Wielkopolska?

Wrzuć proszę lepszy skan fragmentu który zaznaczyłem.

Jest tam szyld z imieniem i nazwiskiem. Antoni M...ski"
może po nazwisku dałoby się sprawdzić w książkach telefonicznych jakie to miasto?
Sprawdzałem w telefonicznej z 39roku (warszawskiej)-nie znalazłem knajpy jak omboniera"

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 18:30 07-07-2011
Napisano
wygląda na to że jest to Leszno, Rynek 17
kto jest z tego miasta niech sprawdzi
link:
http://www.aparaty.tradycyjne.net/foto,36770.html
Napisano
te same osoby stoją na chodniku z lewej strony.zdjęcie z tego samego wydarzenia:)
może nawet fotograf ten sam patrząc na ujęcia

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 18:49 07-07-2011
Napisano

Witam. Wydaje mi się, że to nasi z września. Pewności nie mam. Domyślam się tylko po przedwojennych napisach na sklepach i lokalach. I gdzie to zdjęcie mogłobyć zrobione?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie