yack Posted March 9, 2004 Author Posted March 9, 2004 mam pytanie do użytkowników cyklopa 1, czy dyskryminacja w tej wykrywce sprawdza się w praktyce i jak optymalnie ją ustawić oraz jakie są reakcje na poszczególne typy metali kolorowych. pozdrowienia
yack Posted March 11, 2004 Author Posted March 11, 2004 widzę,że nikt nie używał i nie używa cyklopa. dzięki za pomoc. pozdrowienia.
past Posted March 15, 2004 Posted March 15, 2004 to zależy od tego czego szukasz , na militaria miałem 4-6 kreska
yack Posted March 15, 2004 Author Posted March 15, 2004 ciekaw jestem, czy przy ustawieniu na militaria 4-5 omija drobniejsze przedmioty z metali kolorowych
past Posted March 16, 2004 Posted March 16, 2004 nie ,jeżeli masz cyklopa sprwadz w domu na monetach , ale mi nie pomijał manet nawet na 5-6 , zresztą z doświadczenia wiem że i ja i dość dużo użytkowników Cyklopa szukała na trybie dynamicznym , a nad samym przedmiotem przełączenia na statyczny z dydkryminacją na 5-6 i na wyświetlaczu" witać typ. Polecam przez pierwsze dni kopać wsjo i sprawdzis optymalne ustawienia
yack Posted March 16, 2004 Author Posted March 16, 2004 a jak jest z max zasięgiem. możesz podać jakieś ze trzy przykładowe dla typowych przedmiotów.
lolek Posted March 17, 2004 Posted March 17, 2004 Sam chetnie bym dowiedzial sie o realnych zasiegach, bo mam mozliwosc zakupu CYKLOPA 1....Thx z gory
Traper7 Posted March 17, 2004 Posted March 17, 2004 Witam koledzy! jestem posiadaczem Cyklopa, moja dyskryminacja jest ustawiona między 5-6 kreską, w zasadzie robię tak że ustawiam dyskryminacje w taki sposób aby moneta 20 groszowa nie była odrzucana. Co do zasięgu to łuskę sygnalizuje z 30 cm. Wydaje mi się że jest to skuteczność bardzo dobra jak na wykrywacz za tą kasę.
Guest Posted March 17, 2004 Posted March 17, 2004 Czytam sobie posty i nie rozumiem jednej rzeczy. Wydawało mi się e duyskryminacja polega na rozróżnianiu metali żelaznych od niezelaznych a czyłość dyskryminacji polegała na tym że łapało się albo wszystkie metale równo a po jej podkręceniu odzrzucało sie żelazne i potem kolorowe po kolei w zależnoći od ich oporu elektrycznego. Natomiast ostatnio dyskryminacja zaczeła polegać na odrzucaniu fantów wielkosciowo: nie łapie monety 20 gr, 5 zł, kombinerek itd. (ta funkcja to chyba tzw. otch"?). Albo ja czegoś nie rozumien albo mylone są pojęcia.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.