Skocz do zawartości

cyklop 1 - dyskryminacja

yack

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
mam pytanie do użytkowników cyklopa 1, czy dyskryminacja w tej wykrywce sprawdza się w praktyce i jak optymalnie ją ustawić oraz jakie są reakcje na poszczególne typy metali kolorowych. pozdrowienia
Napisano
ciekaw jestem, czy przy ustawieniu na militaria 4-5 omija drobniejsze przedmioty z metali kolorowych
Napisano
nie ,jeżeli masz cyklopa sprwadz w domu na monetach , ale mi nie pomijał manet nawet na 5-6 , zresztą z doświadczenia wiem że i ja i dość dużo użytkowników Cyklopa szukała na trybie dynamicznym , a nad samym przedmiotem przełączenia na statyczny z dydkryminacją na 5-6 i na wyświetlaczu" witać typ. Polecam przez pierwsze dni kopać wsjo i sprawdzis optymalne ustawienia
Napisano
a jak jest z max zasięgiem. możesz podać jakieś ze trzy przykładowe dla typowych przedmiotów.
Napisano
Witam koledzy! jestem posiadaczem Cyklopa, moja dyskryminacja jest ustawiona między 5-6 kreską, w zasadzie robię tak że ustawiam dyskryminacje w taki sposób aby moneta 20 groszowa nie była odrzucana. Co do zasięgu to łuskę sygnalizuje z 30 cm. Wydaje mi się że jest to skuteczność bardzo dobra jak na wykrywacz za tą kasę.
Napisano
Czytam sobie posty i nie rozumiem jednej rzeczy. Wydawało mi się e duyskryminacja polega na rozróżnianiu metali żelaznych od niezelaznych a czyłość dyskryminacji polegała na tym że łapało się albo wszystkie metale równo a po jej podkręceniu odzrzucało sie żelazne i potem kolorowe po kolei w zależnoći od ich oporu elektrycznego. Natomiast ostatnio dyskryminacja zaczeła polegać na odrzucaniu fantów wielkosciowo: nie łapie monety 20 gr, 5 zł, kombinerek itd. (ta funkcja to chyba tzw. otch"?).
Albo ja czegoś nie rozumien albo mylone są pojęcia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie